Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Flori și gazon GRATIS pentru asociațiile de proprietari care vor să amenajeze spații verzi

Focșănenii care vor să își înfrumusețeze spațiile verzi de lângă bloc pot beneficia de ajutorul Direcției de Dezvoltare și Servicii Publice. Aceste spații pot fi amenajate într-un parteneriat prin care locuitorii blocului îngrijesc aceste spații, iar florile, gazonul sunt oferite gratuit. Procedura este simplă iar până acum au existat solicitări din partea focșănenilor care au dorit să își amenajeze spațiile de lângă blocul în care locuiesc. Directorul Direcției de Dezvoltare și Servicii Publice, Costel Dochioiu, ne-a spus că acest parteneriat se încheie în baza unei solicitări trimise de asociația de proprietari. „Noi le punem la dispoziție materiale dendrologic pentru amenajarea spațiilor verzi, flori, gazon, gard viu iar ei trebuie doar să le îngrijească. Cei care doresc să realizeze asemenea spații trebuie să vină cu o solicitare către noi prin care să își exprime intenția de a amenaja spațiile verzi”, ne-a spus directorul DDSP, Costel Dochioiu. Un asemenea spațiu verde a fost amenajat la un bloc de pe Aleea Căminului unde primarul Cristi Misăilă a remarcat că „o echipă de oameni harnici și gospodari și-au amenajat, cu sprijinul Direcției de Dezvoltare, un frumos spațiu verde în fața blocului în care locuiesc. Un loc curat și zilnic îngrijit, pe care ni-l dorim a fi un exemplu demn de urmat de focșăneni, a spus primarul Misăilă.

2 COMENTARII

  1. PLANTATI COPACI, lasati gazonul pentru stadioane!

    Sintem nebuni? 1000 de mp de gazon absorb cantitatea de CO2 eliberata de o un om/zi. Iarba arata frumos, tine o oarecare umezeala in sold dar nu se poate compara cu rolul unui copac cu coroana bogata in absorbtia CO2 si producerea de O2 si absortia de apa din subsol. Gazonul trebuie intretinut, copacii nu necesita, de regula, o ingrijire pretentioasa… Un copac de 40 de ani poate retine o tona de CO2 anual!

  2. Trebuie spus si cum pot locatarii proteja spatiul verde la care au muncit de animalutele de companie scoase de catre propietarii lor la curatarea colonului tot pe spatiul verde si chiar de animalele comunitare.Directia de Dezvoltare trebuie sa stabileasca un model de gard pentru delimitarea spatiului verde din jurul blocurilor de aleeile pietonale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?