Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Ana Maria Puiu – gimnasta de aur la „Naţionale“


Sala sporturilor „Nadia Comăneci” din Onești, sub egida Federației Române de Gimnastică, a fost gazda ediției 2014 a Campionatelor Naționale pe echipe pentru junioare I și II. Nivelul 3 este mereu cel mai interesant pentru că este un prag important în cariera tinerelor gimnaste. Este cea mai grea trecere între categorii, este primul contact al „micilor gimnaste” cu adevărata lume a junioratului. 
Aici încep să apară pentru prima dată elementele mai curajoase: Danilove și salturi la bârnă, Tsukahara la sărituri, gigantica înainte la paralele sau salturi duble și cu șurub la sol. Gimnastele practic se redefinesc odată cu trecerea la această nouă categorie, unele continuă să fie cele mai bune, altele nu își regăsesc ritmul sau nu își pot învinge frica, iar cele mai înzestrate se autodepîșesc. Cele 25 de mici gimnaste aflate la startul individualului compus „au hotărât” că cea mai bună este Ana Maria Puiu (CSS de Gimnastică Focșani), cu 52.200 puncte, la mică distanță fiind Iulia Berar (CSM Arad) 51.950 și Collen Tătaru (SCM Bacău) 51.700. 
În concursul pe echipe al junioarelor II – nivel 3, CSÅž de Gimnastică Focșani s-a clasat pe locul doi, după Steaua București.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?