Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Laptopul este vinovat de SCĂDEREA FERTILITĂȚII


O viață sexuală sănătoasă înseamnă, înainte de toate, o relație de cuplu fericită. De aceea, sfatul specialiștilor este ca atunci când apare o problemă de natură sexuală, să vă adresați imediat medicilor. Din păcate, și vrâncenii se aliniează în rândul persoanelor din alte județe în ceea ce privește reticența față de sexolog. A apela la un sexolog este considerat un subiect tabu, deși problemele de natură sexuală supără pe orișicine. Mai mult, specialiștii spun că aceste probleme nu se rezolvă de la sine. Ba din contră, se acutizează odată cu trecerea timpului. De asemenea, disfuncțiile sexuale nu apar după o anumită vârstă, ci pot afecta atât bărbați cât și femei chiar și de 20 de ani. 
Medicul sexolog Cătălin Groza spune că stresul, alimentația, dar și stilul de viață pot crea disfuncții sexuale de la vârste tinere. „În ultima perioadă, disfuncțiile sexuale apar la vârste din ce în ce mai mici, 20-30 de ani, din cauza stresului, excesului de tutun, alcool, droguri, din cauza statului pe scaun, cum e în cazul șoferilor de cursă lungă. Pot apărea și din cauza laptopului ținut pe brațe, în cazul bărbaților, care produce o încălzire a testiculelor ce duce la o scădere a producerii de testosteron și spermatozoizi, dar și a fertilității. Cele mai frecvente disfuncții sexuale sunt: scăderea potenței, ejacularea precoce și frigiditatea”, a explicat medicul Cătălin Groza. 
       Nu fiți stânjeniți, cereți ajutorul!
Mulți bărbați, ba chiar și femei refuză să se prezinte la sexolog pentru că se simt stânjeniți (e). Medicul Groza avertizează că, în timp, aceste probleme se agravează. Confidențialitatea medicului este asigurată. „O persoană sau de preferat, un cuplu, trebuie să se prezinte la sexolog în momentul în care normalul lor nu îi mai satisface, când nu mai sunt mulțumiți de viața sexuală pe care o au. Venind la sexolog, în urma unui consult se stabilește dacă disfuncția este de natură organică sau psihologică. Dacă este de natură organică, în urma unor analize și investigații se stabilește o schemă terapeutică, iar dacă este de natură psihologică, pacienții primesc consiliere psihologică”, mai spune medicul. 
Mai mult, medicul menționează că în cele mai multe cazuri, problema disfuncției sexuale nu este numai problema bărbatului, de aceea este indicat ca în momentul în care apare la unul dintre parteneri o problemă, să se prezinte amândoi la sexolog. „Multe femei găsesc că este greu să se ocupe de lipsa de erecție a partenerului lor sau de pierderea dorinței sexuale și simt adesea că nu mai sunt atractive, nu mai sunt suficient de feminine sau că partenerul le înșeală. Majoritatea celor care au probleme vin singuri, dar rezultatele cele mai bune sunt când vin ambii parteneri. Mai mult, dacă unul din parteneri care are o astfel de problemă se ascunde și încearcă să-și rezolve singur problema, aceasta se agravează. Sexul se face în doi, așa că problemele trebuie rezolvate tot cu amândoi”, este de părere medicul Groza. 
         Statul pe scaun provoacă disfuncții sexuale
 
Pentru că o viață sexuală fericită aduce numai beneficii, medicul Groza are câteva sfaturi care, puse în aplicare, pot preveni disfuncțiile sexuale. „Pentru o viață sexuală fericită, trebuie ca partenerii să adopte o alimentație echilibrată, să facă sport. Trebuie să se evite statul pe timp îndelungat pe scaun. De asemenea, foarte importantă este comunicarea dintre parteneri. La primele semne, trebuie să se adreseze specialistului, pentru că aceste probleme nu trec de la sine”, a conchis medicul Groza. 

15 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?