Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Câștigătorii concursului „EcoAtitudine“, premiați


Câștigătorii primei etape a concursului „EcoAtitudine”, ediția 2014, au fost premiați ieri, la sediul Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia”. La prima categorie a proiectului, „Reciclarea EcoAtitudine”, reprezentanții Școlii Gimnaziale nr. 7, sub îndrumarea profesoarei Mariana Baciu, au câștigat premiul I, respectiv o tabletă magnetică Smart, iar cei ai Școlii nr. 3, sub îndrumarea profesoarei Doinița Radu, s-au clasat pe locul III, premiul în cazul lor constând într-un ecran de proiecție. Premiul II nu a fost acordat. 
Din Vrancea, la acest proiect au participat școlile gimnaziale  nr. 3, nr. 7, „Alexandru Vlahuță”, „Anghel Saligny” și Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” din Focșani și Åžcoala Gimnazială „Emil Atanasiu” Garoafa. 
În cadrul celei de-a doua catedorii a concursului, respectiv „Agentul EcoAtitudine”, au fost premiați profesorii coordonatori. „În cadrul acestei categorii au fost premiați profesorii coordonatori, pentru performanțele obținute în cadrul proiectului, din fiecare județ. Pentru județul nostru, premiul a fost «adjudecat» de Silvia- Marina Baciu, prof. coordonator de la Șc. Gimn. Nr. 7 Focșani. Mascota Ecoatitudine i-a încântat pe copiii prezenți la festivitate”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.
            Concursul „Reciclarea EcoAtitudine” s-a adresat elevilor  din învățământul primar și gimnazial cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani și a vizat colectarea selectivă de deșeuri din hârtie-carton; plastic, PET, aluminiu, sticlă. Concursul „Agentul EcoAtitudine” s-a adresat profesorilor coordonatori și a vizat eficiența implicării elevilor în cadrul campaniei sub îndrumarea unui profesor coordonator. „Proiectul EcoAtitudine a implicat în cadrul primei etape din acest an peste 33.000 mii de elevi care au contribuit direct la crearea unei lumi mai bune, numeroși parteneri, instituții publice, operatori de salubritate, 49 de școli și s-a desfășurat în 6 județe: Ilfov, Teleorman, Prahova, Argeș, Buzău, Vrancea și București”, se mai arată în comunicat. 
Campania „EcoAtitudine” presupune implicarea elevilor și profesorilor în activităti de voluntariat; prevenția, care reprezintă chintesența menținerii unui climat sănătos pentru noi și generațiile viitoare; dezvoltarea unor atitudini, comportamente responsabile prin informarea și sporirea cunoștiințelor elevilor despre mediul înconjurător; dezvoltarea unei noi atitudini față de mediul înconjurător prin conștientizarea legăturii dintre sănătatea individuală și mediu. 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?