Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Probleme de sănătate care pot apărea în vacanţă


Călătoriile cu avionul pot provoca dureri de dinți
Călătoriile cu avionul pot declanșa dureri de dinți. „Din cauza schimbărilor de altitudine, mici «pungi» cu aer se acumulează în interiorul plombelor sau în carii. Acest aer are o presiune diferită de cea a cabinei avionului, ceea ce provoacă durere”, a explicat Luke Cascarini, chirurg oral la BMI The Sloane Hospital. 
Constipația
Zborurile lungi încetinesc tranzitul intestinal, iar acest fenomen, asociat cu deshidratarea din timpul călătoriei, duce la constipație.  
În vacanță, crește vulnerabilitatea la virusuri
Cercetătorii olandezi au descoperit că aproximativ o persoană din 30 se îmbolnăvește, sub o formă sau alta, imediat ce încetează să mai muncească și încep să se relaxeze, fenomen cunoscut sub denumirea de „boală a timpului liber”.  
Căldura scade nivelul zahărului din sânge
Temperaturile ridicate expun diabeticii dependenți de insulină unui risc mai crescut de hipoglicemie – provocată de scăderea nivelului de zahăr din sânge -, proces cauzat de dilatarea vaselor de sânge în timp ce organismul încearcă să regleze temperatura.  
Căldura provoacă migrene
Una dintre explicațiile acestui fenomen este că presiunea crescută asociată cu temperaturile mari dereglează hipotalamusul, acea regiune a creierului care acționează ca un termostat natural al organismului.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?