Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

ULTIMA ORĂ! Fratele unui poliţist, reţinut pentru şantaj


 Un bărbat de 31 de ani a fost reținut vineri pentru șantaj. Astăzi, el va fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Potrivit unor surse, bărbatul reținut este fratele unui polițist de la un post de poliție dintr-o localitate din apropierea Focșaniului.
Flagrantul a fost organizat pe strada Åžtefan cel Mare din Focșani, în zona unui bar, fratele polițistului fiind prins în timp ce primea de la un minor suma de 250 lei. Potrivit unor surse oficiale, adolescentul șantajat ar fi avut un conflict cu un alt tȃnăr, conflict în care a intervenit fratele polițistului. Ulterior, acesta din urmă a început să-i ceară bani adolescentului, spunȃndu-i acestuia că-l va convinge pe cel cu care a avut altercația să nu depună plȃngere. Potrivit unor surse oficiale, șantajistul a mai primit bani de la adolescent și pȃnă acum. Vineri seara, după audieri, el a fost reținut.
„La data de 30 mai a.c., ora 10.30, polițiștii focșăneni au organizat un flagrant pe strada Åžtefan cel Mare, din localitate, în urma căruia a fost reținut  S. Costel, de 31 ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de șantaj, persoană vătămată fiind S. Cristian-Eduard, în vârsta de 17 ani. Suspectul a fost reținut și urmează a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale”, ne-a declarat inspectorul principal Bogdan Toader, purtătorul de cuvȃnt al IPJ Vrancea.
Bărbatul suspectat de șantaj va afla astăzi dacă va fi cercetat în stare de arest preventiv sau în libertate.

UPDATE!

 
Arest la domiciliu pentru bărbatul suspectat că a șantajat un adolescent

Bărbatul reținut vineri pentru șantaj, după ce ar fi cerut bani unui adolescent, nu a fost arestat preventiv. Împotriva sa a fost luată măsura arestului la domiciliu. Decizia a fost luată în după-amiaza zilei de sȃmbătă de magistrații Judecătoriei Focșani.
„(..) respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani de arestare preventivă a inculpatului S. Costel, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj (…) dispune luarea măsurii arestului la domiciliu față de inculpatul S.  Costel, pe o durată de 30 zile, de la data de 31.05.2014 la data de 29.06.2014, inclusiv. (…) impune inculpatului obligația de a nu părăsi imobilul unde locuiește inculpatul (…) fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza. (…) pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligații: a) să se prezinte în fața organului de urmărire penală (Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani și Poliția Mun. Focșani), a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu persoana vătămată sau membrii de familie ai acesteia, cu alți participanți la comiterea infracțiunii, cu martorul. (…)  Cu drept de contestație în termen de 48 de ore zile de la pronunțare”, se arată în decizia instanței.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?