Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Tâlharul din Spulber, trimis în judecată


   Doi bărbați, unul acuzat de tâlhărie, iar celălalt de tăinuire, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. Este vorba de Săndel Ciuciu, de 25 de ani, acuzat de tâlhărie, și de Liviu Toma Păun, de 29 de ani. acuzat de tăinuire.
   În rechizitoriul întocmit pe numele celor doi tineri se arată că la data de 16 decembrie 2013, în jurul orelor 20.00, partea vătămată, respectiv un tânăr din județul Argeș, a rătăcit drumul spre casa bătrânilor din comuna Spulber. S-a întâlnit pe drum cu cei doi inculpați, pe care i-a întrebat cum să ajungă la locuința bunicilor săi. Bărbații l-au condus pe tânăr pe o stradă cunoscută, dar la despărție, Săndel Ciuciu i-a pus acestuia toporul la gât, l-a trântit la pământ, apoi l-a lovit peste brațe. Inculpatul avea toporul asupra sa deoarece în ziua respectivă fusese la tăiat de lemne. După ce și-a lovit victima, Săndel Ciuciu a luat rucsacul tânărului, dar și sacoșa cu alimente și bunuri personale.
   Celălalt inculpat, care a asistat impasibil la scena agresiunii, a ajutat partea vătămată să se ridice de la pământ, apoi i-a spus că dacă vrea să o conducă la casa buncilor trebuie să-i dea 20 de lei. A fost refuzat, așa că s-a dus după amicul său, ajungându-l din urmă. Au împărțit apoi bunurile părții vătămate.
   Victima a anunțat poliția, iar ulterior cei doi bărbați au fost depistați de oamenii legii. A doua zi, ambii au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, după care au fost prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Numai Ciuciu a ajuns în arest, Păun fiind lăsat să plece acasă.
   La momentul în care au fost audiați, Săndel Ciuciu a declarat că a comis fapta de tâlhărie împreună cu Liviu Toma Păun, dar a fost contrazis atât de declarația celuilalt inculpat cât și de depoziția părții vătămate. Cauza va fi soluționată de magistrații Judecătoriei Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?