Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

O semiremorcă încărcată cu papuci a ars în totalitate


Semiremorca unui camion plin cu încălțăminte a luat foc, ieri, în trafic, pagubele fiind estimate la aproximativ 30.000 euro. Incendiul a fost anunțat ieri dimineață, în jurul orei 4.00, pe raza satului Boțârlău, comuna Vulturu. Imediat după primirea apelului prin 112, la fața locului au plecat două echipaje cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani.  
„În momentul sosirii forțelor de intervenție, s-a constatat că incendiul se manifesta cu violență la semiremorca unui camion, cu risc iminent de propagare la locuințele învecinate. Åžoferul autovehiculului ce transporta articole de încălțăminte a observat în timpul deplasării că iese fum de la semiremorcă și a oprit. În acel moment traversa localitatea Boțârlău, iar staționarea s-a realizat în apropierea caselor, riscul propagării flăcărilor la gospodării fiind foarte mare. Cetățenii au sunat la numărul unic de urgență 112, iar la fața locului s-au deplasat în primă instanță membrii serviciului voluntar pentru situații de urgență din localitate. Pompierii militari, în cooperare cu reprezentanții SVSU, au acționat atât pentru localizarea și lichidarea incendiului, cât și pentru protecția gospodăriilor în apropierea cărora se afla parcat autovehiculul cuprins de flăcări”, ne-a declarat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.  
 În urma incendiului au ars semiremorca camionului, în care se aflau 4 tone de încălțăminte, și s-a deteriorat un gard din lemn, pe o lungime de aproximativ 4 metri liniari. În camion erau alte patru tone de încălțăminte, dar acestea nu au ars deoarece șoferul a fost inspirat și a desprins semiremorca de camion înainte ca flăcările să cuprină autovehiculul în întregime. „În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric”, a adăugat locotenent Duță. 
        Incendiu pe strada Bujor din Focșani 
 Pompierii militari din cadrul Detașamentului Focșani au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în dimineața zilei de miercuri, la o locuință de pe strada Bujor, din municipiu. În urma acestuia au ars articole de îmbrăcăminte și mobilier și s-au deteriorat o mașină de spălat, o centrală termică și instalația electrică din baie. Cel mai probabil, un scurtcircuit electric a dus la producerea acestui eveniment.
 Pentru evitarea situațiilor similare, în care viața și bunurile cetățenilor sunt puse în pericol, pompierii reamintesc faptul că este necesar să se acorde atenție sporită exploatării corespunzătoare și verificării periodice a instalațiilor electrice. Astfel, nu folosiți cabluri electrice defecte sau neizolate corespunzător lângă materiale combustibile. Nu trageți de cablu pentru debranșarea unui aparat electric; acesta se poate deteriora, devenind o sursă de incendiu. Folosirea prizelor multiple suprasolicitate prezintă  riscul producerii unui incendiu. În cazul unui scurtcircuit, se interzice folosirea, la înlocuirea siguranței, a unui fuzibil cu diametrul mai mare decât cel corect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?