Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

100 de locuri de muncă în Vrancea, peste 650 în străinătate!


Cei peste opt mii de șomeri ai Vrancei au la dispoziție doar… 100 locuri de muncă declarate vacante de angajatorii din județ Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). Astfel, se pot angaja persoanele de meserie: șef serviciu comerț cu ridicata și cu amănuntul, tehnician agronom – exploatare, inginer construcții civile, industriale și agricole, ofițer bancar (credite, marketing, produse și servicii bancare), inspector de specialitate în administrație publică, asistent social nivel superior, referent, agent de vânzări, agent servicii client, primitor distribuitor materiale și scule, barman, vânzător, lucrător comercial, casier, infirmier/infirmieră, sudor, mecanic auto, mecanic utilaj, brutar, preparator produse lactate, operator confecționer industrial îmbrăcăminte din țesături, tricotaje, tractorist, stivuitorist și muncitor necalificat în industria confecțiilor.
 Angajatori din țările Comunității Economice Europene vin cu o ofertă de 656 locuri de muncă, majoritatea destinate persoanelor cu studii superioare sau calificate. Astfel, în Spania se caută cei de profesie inginer pentru sectorul auto și aeronautic, inginer proiectare utilaje producer cablu, inginer software integrat și inginer. În Germania sunt solicitați: dezvoltator/specialist software, inginer în electrotehnică (transporturi feroviare), maistru sisteme de securitate căi ferate, ospătar, instalator întreținere (mecanic industrial), asistent software pentru automobile, specialist electronică/inginerie industrial, manager restaurant/personal serviciu banchet, bucătar, ajutor în industria gastronomiei de sistem (Mc Donald’s, Buger King), recepționer, electrician, mecanic instalator în instalații sanitare, de încălzire și de aer condiționat, îngrijitor bătrâni, asistent/însoțitor persoane în vârstă. 
În Marea Britanie sunt foarte multe posturi pentru asistent medical generalist și terapie intensivă, asistent medical, asistent social, analist financiar, administrator bază de date MS SQL Server 2008, analist programator, senior programator, programator, motostivuitoriști, inginer de sistem, operator mașini unelte, operator utilaje hidraulice de ridicare și șofer camion. Locuri de muncă vacante sunt și în Irlanda, și anume pentru psihiatru, doctor oftalmolog și asistent medical, în timp ce în Norvegia se caută persoane de profesie inginer hidraulic, bucătar, barman, bucătar a la carte, senior inspector, bucătar șef, inginer structural și proiectant, planificator proiect, bucătar preparate asiatice, bucătar preparate indiene și bucătar. În Ungaria sunt, de asemenea, posturi libere, destinate celor calificați ca tapițer, șofer autocamion, operator prelucrarea cărnii, în timp ce în Polonia se caută reprezentant vânzări online în limbile engleză și germană, consultant pentru serviciu helpdesk vorbitor de limba engleză și germană și dezvoltator software cu C// și Java în unitate de testare de jocuri. În Danemarca se poate angaja un bucătar, iar în Franța doi kinetoterapeuți. 
 Informații suplimentare cu privire la locurile de muncă amintite se pot obține la telefon 0237.224.677, persoana de contact Daniela Brihoianu din cadrul AJOFM Vrancea, sau 0237.230.186, persoană de contact Melania Bălescu, din cadrul Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă Focșani. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?