Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

A vrut să mituiască doi polițiști pentru a scăpa de dosar penal


Un tânăr din Panciu este cercetat penal pentru o infracțiune la regimul rutier, dar și pentru dare de mită. George C., de 24 de ani, a fost oprit în trafic marți seara,   la Bolotești, în timp ce se deplasa cu un moped, după cum ne-au spus polițiștii. Agenții de poliție Ionuț Bratu și Alin Cofărea, de la Postul de Poliție Bolotești, au făcut verificări cu privire la mopedul pe care îl conducea tânărul, ocazie cu care au constatat nereguli. Mai exact, mopedul nu era înregistrat. 
Întrucât știa că pe numele său va fi întocmit dosar penal, George C. a încercat să o dea la pace cu polițiștii. El le-a promis acestora 50 de euro și i-a rugat să-l lase să plece. Oamenii legii i-au informat pe superiori cu privire la intenția bărbatului, iar în scurt timp a fost organizat un flagrant. Conducătorul mopedului a fost prins în flagrant de lucrătorii Serviciului Județean Anticorupție Vrancea, coordonați de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, în timp ce le dădea bani celor doi agenți de poliție. „La data de 13 mai a.c., ora 18.00, polițiștii din Bolotești, cu ocazia exercitării atribuțiilor de serviciu pe DN 2D, au oprit în trafic un moped care se deplasa pe direcția Bolotești-Èšifești. Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că vehiculul nu era înregistrat, acesta fiind condus de C. George, de 24 ani, din orașul Panciu. Acesta a oferit polițiștilor o sumă de bani în vederea neîntocmirii dosarului de urmărire penală. Polițiștii au sesizat ierarhic evenimentul, fiind realizat un flagrant, în care C. George a oferit suma de 50 euro. Cercetările sunt continuate de lucrătorii SJA Vrancea”, ne-a precizat inspectorul principal Bogdan Toader, ofițer de presă la IPJ. 
 Ultima infracțiune de acest gen fusese sesizată de un polițist de la Serviciul Rutier Vrancea, la finele lunii martie. Atunci, un cetățean străin a vrut să-i dea 300 de dolari pentru a nu-i reține permisul de conducere, după ce a fost prins conducând cu viteză peste limita legală. Aflând că a fost înregistrat de radar și că va rămâne fără permis, străinul a încercat să o dea la pace cu polițistul. Pentru că șoferul a tot insistat, acesta din urmă și-a anunțat superiorii. Ofițerii din cadrul SJA Vrancea, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, au organizat un flagrant, străinul fiind prins în timp ce îi dădea polițistului banii promiși. 
 Înainte cu o săptămână, tot în luna martie, un alt denunț a fost făcut de șeful Postului de Poliție din Garoafa. Un bărbat care transporta vin fără documente a vrut să-i dea acestuia 200 lei.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?