Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

GALERIE FOTO:Trotuare noi în Sud, prin proiectul PIDU


În cartierul Sud din Focșani au reînceput lucrările din cadrul proiectului Plan Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), pentru reabilitarea spațiilor publice urbane, respectiv străzi, alei, trotuare și spații verzi. Ieri, echipe de muncitori lucrau cu avânt pe străzile Echității și Constructorului, pentru realizarea trotuarelor, fiind montate bordurile. În aceste zone s-a introdus în pământ tubulatura care cuprinde firele de fibră optică de telecomunicații, care au fost coborâte de pe stâlpi, iar la capătul străzii au fost realizate traversări. Intens se lucrează și pentru amenajarea spațiilor din zona școlilor „Nicolae Iorga” nr. 1 și „Alexandru Vlahuță” nr. 8 din Sud, dar și la Grădinița nr. 13. Concomitent, au început și lucrările pentru amenajarea spațiilor verzi, ne-au transmis reprezentanții Primăriei Focșani, urmând să fie făcute plantări de copaci. 
 În aceste zile au reînceput lucrările care sunt realizate în cadrul PIDU și în cartierul Mândrești, în timp ce în cartierul Laminorul acestea au fost sistate, până la finalizarea lucrărilor de realizare a canalizării pluviale, care este o investiție a Primăriei Focșani. „Au reînceput lucrările și pe străzile din Mândrești, la trotuare, infrastructură, dar și la canalizarea pluvială. La Laminorul s-au sistat lucrările până la finalizarea canalizării pluviale”, ne-a declarat Cristina Costin, șeful Serviciului de Investiții din cadrul Primăriei Focșani. 
 PIDU estre un proiect cofinanțat din fonduri europene, care vizează reabilitarea și modernizarea spațiilor publice urbane, respectiv străzi, trotuare, alei, modernizarea stațiilor de autobuz, realizarea de piste pentru bicicliști, modernizarea și extinderea spațiilor verzi și introducerea unui sistem de supraveghere video pentru creșterea siguranței și prevenirea criminalității. Valoarea totală a proiectului este de 59 milioane de lei, proiectul fiind cofinanțat din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Regional 20007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere. Termenul de finalizare a lucrărilor din cadrul PIDU este luna octombrie 2014.  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?