Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

VIDEO! Convoi militar, pe Bdul București din Focșani

În această dimineață, în zona Sud a Municipiului Focșani, mai precis pe Bdul București, a fost văzut un convoi militar format din aproximativ 15 autovehicule. Impresionați de numărul mare al autovehiculelor MApN, atât pietonii, cât și participanții la trafic s-au întrebat despre ce este vorba, fapt pentru care am solicitat informații reprezentanților Brigăzii 282 din Focșani care ne-au spus că este vorba despre ,,o structură care a participat, în Capul Midia, la un exercițiu, și care s-a întors în cazarmă” . Pentru câteva momente, unii dintre cetățenii Municipiului Focșani și-au amintit de zilele din 2020, când armata patrula pe străzile pustii ale Focșaniului, pandemia de COVID-19 fiind atunci la început. 

Începutul de primăvară i-a găsit pe militarii detașamentului de Apărare Antiaeriană din cadrul Brigăzii 282 Blindată “Unirea Principatelor”, în poligonul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu”, Capu Midia, într-o  misiune de instruire, militarii focșăneni urmând a fi dislocați în cadrul Grupului de Luptă, în baza militară din Bemowo Piskie, din Polonia.

Potrivit unui comunicat publicat de Brigada 282 Blindată “Unirea Principatelor”, provocarea săptămânii de instrucție a fost combaterea cu succes a țintelor aeriene și terestre, pe timpul exercițiului cu trageri de luptă reale – LFX (Live Fire Exercise) „THUNDER GUARD 21”. Cunoștintele și aptitudinile specifice pentru exploatarea categoriei de tehnică, perfecționate pe timpul perioadei de pregătire, au permis operatorilor explotarea la capacitate maximă a sistemelor antiaeriene Gepard, pentru îndeplinirea cu succes a misiunilor și sarcinilor încredințate pe durata desfășurării exercițiului.
Activitatea de instruire a marcat finalizarea etapei de pregătire centralizată în vederea dislocării detașamentului în baza militară din Bemowo Piskie, Polonia. (Text: Lt. Mădălina Boboc, foto: Lt. Anca Medrea și Lt. Mădălina Boboc)

Le urăm succes militarilor în misiunile lor viitoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?