Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Ziua Internațională a asistenților medicali


Peste 3.000 de asistenți medicali din județ sărbătoresc Ziua Internațională a Asistenților Medicali, care este marcată în fiecare an pe 12 mai. Cu prilejul acestui eveniment, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAM), filiala Vrancea, va organiza astăzi, la Casa de Cultură „Leopoldina Bălănuță” din Focșani, un eveniment la care sunt așteptați să participie peste 200 de asistenți medicali vrânceni. În cadrul evenimentului, a cărui temă este „Asistentul medical: o forță pentru schimbare, o resursă vitală pentru sănătate”, asistenții medicali vor participa la diferite discuții libere. 
 Potrivit reprezentanților OAMGMAM Vrancea, asistenții care vor participa la acest eveniment vor primi 4 credite EMC. La nivelul județului sunt peste 3.000 de asistenți medicali, 2.000 dintre aceștia lucrând în sistemul sanitar. Ziua internațională a asistenților medicali a fost lansată în anul 1974, la inițiativa Consiliului Internațional al Asistenților Medicali. Data de 12 mai a fost aleasă ca un omagiu pentru Florence Nightingale, considerată întemeietoarea serviciilor de îngrijiri moderne. 
 Tema anului 2014, „Asistentul medical: o forță pentru schimbare, o resursă vitală pentru sănătate”, subliniază faptul că sănătatea populației depinde în foarte mare măsură de concordanța între nevoile de servicii de îngrijiri și numărul, pregătirea corespunzătoare, profesionalismul și gradul de motivație al asistenților medicali din întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?