Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO:Focşaniul, gazda Olimpiadei de Lingvistică pentru clasele a V-a şi a VI-a


La Teatrul Municipal „Mr. Gh. Pastia” din Focșani a fost inaugurată, aseară, etapa națională a Concursului Național Interdisciplinar „± POEZIE”, care din acest an școlar a devenit secțiune a Olimpiadei de Lingvistică. La festivitate a participat și academicianul Solomon Marcus, nelipsit de la acest concurs, care este de altfel și președintele de onoare al competiției. A fost prezentă și Mina Maria Rusu, inspector școlar general în cadrul Ministerului Educației Naționale, alături de deputatul PSD de Vrancea Angel Tâlvăr și reprezentanți ai autorităților locale și județene. Nu a lipsit nici Vasilica Zaharia, inspector școlar general, care a prezentat oaspeților mesajul de bun venit. Ea le-a urat mult succes elevilor și profesorilor participanți. „Mă bucur că acest concurs a căpătat tradiție în orașul nostru și că a devenit olimpiadă națională, vin tot mai mulți copii bine pregătiți, copii doritori de literatură, dar și de matematică. Vreau să felicit profesorii care v-au îndrumat, v-au fost alături și doresc ca cine este mai bun să câștige! Vă doresc mult succes!„, a spus Vasilica Zaharia, șefa ISJ Vrancea. 
Concursul se adresează elevilor claselor a V-a și a VI-a, iar la ediția de anul acesta a participă peste 100 de elevi pasionați de limba română și matematică din toate județele țării și municipiul București. Comisia centrală a olimpiadei este formată din inspectori generali din cadrul Ministerului Educației Naționale pentru cele două discipline de concurs. Adina Dragomirescu, lector univ. dr. în cadrul Universității București, este președintele concursului. „Mă bucur că suntem din nou aici, în această sală care deja are o istorie a concursului la care ne aflăm și care scrie istorie, pentru că de azi înainte se numește Olimpiada de Lingvistică, etapa de antrenament, care va continua cu etapa de exercițiu și apoi cu etapa de performanță. Pentru că în logica acestei competiții ne-am gândit să vă introducem în atmosfera lingvisticii încă din clasa a V-a, pentru ca în liceu să puteți participa la etapa internațională, etapă de tradiție de altfel”, a spus reprezentanta Ministerului Educației, Mina Maria Rusu. 
Astăzi, între orele 9.30 – 12.30, la Colegiul Național „Al. I. Cuza” se vor desfășura probele din concurs, urmând ca seara, la ora 19.00, să fie afișate primele rezultate. Candidații au posibilitatea să depună contestații din momentul afișării rezultatelor până la ora 20.00, cel târziu. Rezultatele finale ale acestui concurs vor fi afișate duminică dimineață, la ora 8.30, iar la ora 9.30 va avea loc festivitatea de premiere a elevilor câștigători, la Ateneul Municipal „Mr. Gh. Pastia”. În cadrul acestui eveniment vor fi premiați și elevii care au concurat în cadrul Concursului „Solomon Marcus”, organizat la Focșani cu susținerea academicianului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?