Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Vicecampioana mondială Andreea Ştefănescu va fi OPERATĂ PE CORD


Cea mai bună sportivă a județului în 2013 și vicecampioana mondială la judo, Andreea Åžtefănescu (sportivă legitimată la Unirea Focșani – CSM 2007 Focșani) va suferi pe 15 mai o intervenție chirurgicală pe cord pentru a i se înlocui o valvulă care nu mai funcționează bine. Operația este programată la Institutul Clinic Fundeni din București. 
În ultima perioadă, Andreea Åžtefănescu nu a mai concurat în competițiile naționale și internaționale deoarece medicii i-au descoperit problemele medicale și i-au interzis să mai facă efort o perioadă de timp. „La un control medical înaintea unei competiții, medicii i-au descoperit Andreei probleme cu circulația sângelui la inimă și i-au recomandat să facă o operație. Va fi o intervenție relativ ușoară și sper ca în toamnă, sportiva să intre din nou pe tatami”, a spus antrenorului sportivei, Adrian Moldoveanu. 
Sportiva a început să practice sportul pe tatami de la vârsta de 12 ani. A fost legitimată prima oară la clubul CSÅž Pajura 1 București, apoi a ales să vină la Focșani, pentru a concura la CS Unirea Focșani, sub îndrumarea antrenorului Adrian Moldoveanu pentru că își dorea mai mult pe plan sportiv. Åži a reușit să-și ducă visul mai departe. 
În 2013, sportiva din București, dar care se antrenează cu Lotul Național al României, a obținut aproape ceea ce își dorea. A cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial Under 21, medaliile de bronz la Campionatul Balcanic Under 21 și la seniori, medalie de bronz la Campionatul European Under 21, medalia de argint la Cupa României de seniori, medaliile de aur și argint la Campionatul Național de tineret (Under 23), dar și o participare fără clasare pe podium la Campionatul European Under 23. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?