Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Pompierii au stins patru incendii în weekend


Patru incendii au fost lichidate de pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea, la finele săptămânii trecute. Sâmbătă, în jurul orei 12.30, pompierii din cadrul stației Vidra au intervenit, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Tulnici, pentru stingerea unui incendiu în satul Greșu, izbucnit la proprietatea unei femei. Cel mai probabil din cauza unui coș de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile, au ars tavanul dintre parter și mansardă, construit din lemn cu izolație de vată minerală placat cu plăci de gips carton, pe o suprafață de 30 mp, și peretele lateral al construcției, construit din lemn și izolat cu vată minerală și gips carton, pe aproximativ 5 mp.
    În cursul aceleiași zile, în jurul orei 18.50, pompierii de la Adjud au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit în municipiul Adjud, pe strada Tăbăcari, tot la proprietatea unei femei. La fața locului s-a deplasat un echipaj cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, iar datorită intervenției operative nu s-au înregistrat pagube materiale, arzând doar funinginea depusă pe pereții coșului de evacuare a fumului.
    Intervențiile au continuat și duminică. La ora 18.50, pompierii focșăneni au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu în municipiul Focșani, pe strada Revoluției, ce se manifesta la gunoi menajer, depozitat între rosturile a două blocuri de locuit.
    În seara aceleiași zile, în jurul orei 23.00, un alt apel, primit prin intermediul numărului unic de urgență 112 la dispeceratul integrat ISU – SAJ, anunța izbucnirea unui incendiu la o locuință din comuna Suraia. „Imediat s-a deplasat către locul indicat un echipaj cu o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, intervenția desfășurându-se în cooperare cu serviciul voluntar pentru situații de urgență din localitate. Evenimentul a fost lichidat în limitele găsite, împiedicându-se propagarea incendiului la întregul imobil. În urma acestuia a ars acoperișul locuinței, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de cca. 20 mp și s-a degradat planșeul unei bucătării, construit din paiantă pe o suprafață de aproximativ 10 mp. În urma verificărilor efectuate, se pare că evenimentul s-a produs din cauza unui coș, canal sau burlan de fum deteriorat”, a precizat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?