Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

VREME instabilă şi precipitaţii


Luni, vremea va continua să se încălzească, astfel încât valorile termice se vor situa ușor peste mediile climatologice specifice acestei date, informează Administrația Națională de Meteorologie. Ziua cerul va fi temporar noros și se vor semnala ploi slabe de scurtă durată pe spații restrânse în jumătatea de nord a țării și izolat în rest. Seara și noaptea, nebulozitatea se va accentua, iar gradul de instabilitate va fi în creștere în regiunile vestice, nordice și centrale, unde se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. La munte precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. Cantitățile de apă vor depăși izolat 15 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 grade în estul Transilvaniei și 22 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei, iar cele minime se vor încadra între 1 și 9 grade.

    Marți, vremea va fi în general instabilă și se va răci. Valorile termice diurne vor scădea în medie cu 5…7 grade față de intervalul anterior, astfel încât se vor situa sub mediile caracteristice perioadei în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi temporar noros în vestul și nord-vestul teritoriului, unde îndeosebi după-amiaza, pe arii relativ restrânse, se vor semnala ploi de scurtă durată. În restul țării înnorările vor fi temporar accentuate, iar ploile se vor semnala local ziua, dar în extindere seara și noaptea. Vor fi mai ales averse, trecător însoțite de descărcări electrice.
La munte, îndeosebi în zona Carpaților Orientali și Meridionali, precipitațiile vor fi predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat nou de zăpadă. Cantitățile de apă vor fi local mai însemnate. Vântul va prezenta intensificări îndeosebi în sud și sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8…9 grade în estul Transilvaniei și în nordul Moldovei și 18…19 grade în sud-estul Munteniei și în partea continentală a Dobrogei, iar cele minime se vor încadra între 0 și 9 grade, cu cele mai ridicate valori în deltă și pe litoral. Spre dimineață vor fi condiții de brumă în nord-vest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?