Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Primăria Focşani ar putea prelua un imobil aparţinând CFR


Conducerea Primăriei Focșani este interesată să preia, în folosință gratuită, un spațiu din incinta Stației CFR Focșani. Primarul Decebal Bacinschi a precizat că aceasta este o investiție de luat în calcul pentru anii viitori. „Nu este obligatoriu să o terminăm anul ăsta sau la anul. Mai faci un etaj, un altul, treptat. Cei de la CFR trebuiau să facă acolo un centru, un dispecerat regional pe toată magistrala. S-au schimbat datele problemei și nu au mai avut bani să termine construcția”, a spus edilul.
    Corpul B din incinta Stației CFR Focșani, situat în dreapta Gării, are o suprafață construită de 450 metri pătrați, o suprafață desfășurată de 1.500 metri pătrați și un regim de înălțime parter, plus două etaje și etajul 3 parțial.
    Viceprimarul Tudorel Trofin a inițiat în luna ianuarie a acestui an un proiect de hotărâre prin care solicita trecerea din domeniul public al statului și administrarea CNCFR Infrastructură, în domeniul public al municipiului Focșani și administrarea Consiliului Local Focșani a imobilului – Corpul B din incinta Stației CFR Focșani. La acea dată, proiectul a fost retras, pentru furnizarea de informații suplimentare.
În cadrul ședinței de la Consiliul Local, de joi, 27 martie, viceprimarul a repus pe tapet ideea preluării acestui corp al Gării Focșani, care nu este finalizat. Acesta a spus că funcționarii de la Serviciul Juridic al Primăriei Focșani poartă o corespondență cu reprezentanții Regionalei CFR Galați, pentru a le solicita date oficiale privitoare la regimul acestui imobil. „Am avut o întâlnire cu reprezentanții CFR pentru a discuta situația acestei clădiri. Când se va termina această corespondență întocmim un proiect de hotărâre, care va fi inclus pe ordinea de zi. Consiliul Local va decide dacă este oportun sau nu. Momentan, solicităm preluarea cu titlu gratuit a acestui spațiu, însă ar fi oportună și achiziționarea acestui imobil, pe viitor”, a spus Tudorel Trofin.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?