Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Tarifele de roaming în UE, eliminate de la 15 decembrie 2015


Parlamentul European a aprobat, joi, în primă lectură, reforma pieței telecomunicațiilor, care prevede, printre altele, eliminarea tarifelor de roaming în UE, de la 15 decembrie 2015. Potrivit unui comunicat al PE, raportul a fost votat cu 534 de voturi „pentru”, 25 de voturi „împotrivă” și 58 de abțineri. Votul din PE vine după ce, la 18 martie, Comitetul pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRE) a aprobat această reformă. Potrivit propunerii inițiale a Comisiei Europene, tarifele de roaming ar fi trebuit eliminate încă de la 1 iulie 2014.
Pentru a proteja companiile telecom față de „folosirea abuzivă” a serviciilor de roaming, eurodeputații au solicitat Comisiei o serie de măsuri care să permită firmelor să aplice tarife în situații excepționale. Aceste tarife vor fi însă sub nivelul celor aplicate în prezent.
Totodată, PE a decis interzicerea practicilor de blocare sau de încetinire a conținutului de internet. Companiile vor putea, în continuare, să furnizeze „servicii specializate”: televiziunea prin internet (IPTV), video la cerere, anumite aplicații, precum imagistica medicală de înaltă rezoluție, săli de operație virtuale, aplicații cloud care necesită prelucrarea unor cantități mari de date și care sunt vitale pentru activitatea întreprinderilor, în măsura în care acest lucru nu afectează vitezele de internet promise altor clienți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?