Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Speranţele de la CSŞG Focşani, premiate la Cupa „Gimnasta primăverii“


Sala de gimnastică „Nadia Comaneci” din Onești (unde s-au antrenat sportivele „echipei de aur” a României, învingătoare la Olimpiada de la Montreal din 1976), a fost sub „asaltul” tinerelor gimnaste. Ele s-au întrecut în concursul „Gimnasta Primăverii”, având alături galeria frenetică a susținătorilor (frați, părinți și bunici), dornici de a vedea la lucru micile sportive ce deslușesc tainele acestui frumos sport, gimnastica, de puțină vreme. Demn de remarcat este faptul că micile gimnaste au evoluat fără teamă la paralele și bârnă iar la exercițiile de la sol, sala de concurs a răsunat de aplauze la fiecare exercițiu ori element de dificultate realizat de aceste sportive. La Cupa „Gimnasta Primăverii”, evoluția fiecărei concurente a fost încununată cu o medalie, diplome, dulciuri și baloane.
Clubul Sportiv Åžcolar de Gimnastică Focșani a fost reprezentat la această competiție de mai multe tinere sportive, de 7 și 8 ani, care au încercat și reușit să demonstreze că gimnastica este un sport de urmat. Acestea sunt: Cristina Medeleanu, Alina Sava, Georgiana Hanu, Naomi Rut Damian, Cristina Claudia Puiu, Raluca Lozneanu și Jamie Baldovin (gimnaste antrenate de Nicoleta Răducan și Florin Roșioru), Andreea Constantin, Georgiana Palade, Alexandra Dolhan, Ioana Chiriac, Alessia Marcu, Alexia Dorobăț și Cătălina Munteanu (gimnaste antrenate de Doina și Dan Vulcan), Gabriela Istrate, Alina Crăciun și Elena Andreea Popescu (gimnaste pregătite de Carmen Smeu), Ana Maria Bărbosu, Delia Tuvene și Iulia Trestianu (sportive antrenate de Daniela Trandafir și Cezar Stoica).
Antrenorii de la Clubul Sportiv Åžcolar de Gimnastică Focșani au urmărit evoluția micilor gimnaste și o undă de încredere în forțele lor ori le-au sters lacrimile neîmplînirilor, aplauzele spectatorilor răsplătind toată străduința concurentelor. „Vreau să remarc organizarea ireproșabilă a evenimentului, care a avut un caracter de inițiere, nu de competiție. Având în vedere faptul că participantele vor putea concura de-abia la vârsta de nouă ani, este foarte important ca ele să intre de pe acum în contact cu tot ceea ce presupune un concurs. Acest gen de manifestări sportive stimulează foarte mult copiii, care nu au intrat încă în circuitul competițional”, a spus Florin Roșioru, directorul Clubului Sportiv Åžcolar de Gimnastică Focșani. Pentru Clubul focșănean va urma finala Campionatului Național al Cluburilor Sportive Åžcolare, întrecere programată în perioada 3-6 aprilie, la Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?