Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Supa de oase are efecte miraculoase împotriva îmbătrânirii tenului


    Consumul de supă din oase de vită sau de miel reprezintă un tratament eficient împotriva îmbătrânirii tenului, datorită conținutului bogat de colagen, afirmă experții în frumusețe de la Hollywood. Julia March, expertă în lifestyle și frumusețe, printre ai cărei clienți se numără celebrități de la Hollywood, recomandă consumul supei de oase pentru a combate lipsa de fermitate și roșeața tenului, informează dailymail.co.uk. „Clienții mei au un ten mai puțin inflamat, mai luminos și mai tonifiat după ce beau supă de oase. Aceasta repară, conferă fermitate, întinerește și vindecă tenul”, a spus Julia March, care recomandă un consum de până la trei căni de supă pe zi pentru îmbunătățirea aspectului tenului.
    Supa este preparată prin fierberea la foc mic a oaselor în apă, cu un strop de oțet, care absoarbe substanțele minerale, timp de câteva ore. În supă se pot adăuga, de asemenea, legume și verdețuri. Experții susțin că acest fel de supă îmbunătățește aspectul tenului datorită nivelurilor crescute de colagen natural, proteina care este responsabilă pentru fermitatea tenului.
    Această proteină este asociată cu acidul hialuronic, o moleculă regăsită în cartilajele osoase, care asigură celulelor rezerva de apă și minerale esențiale. „Consumul supei de oase, bogată în colagen și cartilaje, dacă este preparată așa cum trebuie, este un mod simplu și ieftin pentru a avea o piele fermă, netedă și suplă”, a afirmat Jaclyn Flavell, autoarea cărții „Bone Broth: A Recipe For Health”. De asemenea, nutriționiștii afirmă că supa de oase favorizează digestia și este bogată în magneziu, care combate stresul și relaxează mușchii.
    Nutriționistul Ian Marber recomandă folosirea cărnii de vită organică și spargerea oaselor în prealabil pentru a scoate la suprafață măduva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?