Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Extractele de alge adăugate în alimente previn îngrăşarea


    Extractele de alge, care împiedică descompunerea grăsimilor și absorbția acestora în organism, previn îngrășarea și s-ar putea dovedi un ingredient util în tratamentele și curele de slăbire. Oamenii de știință din Marea Britanie intenționează să adauge extras de alge sub formă de pudră în produsele alimentare, astfel încât acestea să fie mai sănătoase și mai gustoase, informează dailymail.co.uk. Pudra incoloră și lipsită de gust împiedică descompunerea grăsimilor și absorbția acestora în organism, contribuind la pierderea kilogramelor în plus.
     În testele efectuate de cercetătorii britanici de la Universitatea Newcastle, o fibră regăsită în alge a blocat mult mai eficient grăsimile decât numeroase suplimente de slăbit. În urma succesului acestor teste, prăjituri dietetice, cârnați, pâine și băuturi răcoritoare cu extract de alge ar putea fi disponibile în curând pe rafturile magazinelor. Substanța extrasă din alge se numește alginat, un gel utilizat deja în cantități reduse pentru îngroșarea înghețatei, a iaurtului și a pastei de dinți.
     Cercetătorii britanici consideră că alginatul ar putea preveni obezitatea, care afectează tot mai multe persoane în întreaga lume. Testele au arătat că alginatul a împiedicat procesul de descompunere a trei sferturi din grăsimea din alimente, care astfel nu a mai fost digerată și absorbită în organism. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?