Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Andrei Plăcintă nu regretă nimic. Se simte „ok” în penitenciar


    Andrei Plăcintă, fiul fostului senator Sorina Plăcintă, s-a obișnuit cu închisoarea. El se află de mai bine de patru luni în Penitenciarul Timișoara, iar zilele trecute le-a acordat un interviu reporterilor de la Antena 1.
    Plăcintă a spus că s-a obișnuit cu pușcăria, dar se consideră în continuare nevinovat. „Nu regret nimic pentru că tot ce am făcut în seara aia a fost să plec de acolo cât mai repede ca să nu fiu omorât. Este greu, dar nu imposibil. Nu sunt într-o ocnă și nu sunt forțat să sparg piatră. În perioada aceea m-am simțit ca-n Arabia Saudită. Sunt dezamăgit de oamenii din țara asta, care încă mai au niște păreri aproape medievale în legătură cu anumite lucruri cum ar fi homosexualitatea, consumul de drogori și apartenența religioasă”, le-a spus Andrei Plăcintă reporterilor Antena 1. 
    El a adăugat că nu se simte nici puternic și nici slab. Se simte bine și nu stă să plângă în pernă. Se consolează cu gândul că în 2016 va ieși de după gratii „dacă va fi cuminte”. „Nu aș putea spune că sunt puternic sau slab. Sunt ok și nu stau să plâng în pernă. Știu că în 2016, dacă voi fi cuminte, voi fi afară. După trei ani de travaliu știu că s-a terminat. Din perspectiva mea nu sunt vinovat și sper să ies de aici tot nevinovat”, a mai spus Plăcintă.
    Andrei Plăcintă a ajuns la pușcărie pe 5 noiembrie 2013. El s-a predat la IPJ Timiș, după ce a fost condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru tentativă la omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice. El a ajuns în această situație după ce, în seara zilei de 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din București, pe fondul unor neînțelegeri cu prietena sa, a lovit-o pe aceasta și a deposedat-o de un telefon mobil. 
    În momentul în care în apărarea fetei au intervenit doi bărbați, Andrei Plăcintă, aflat la volanul unui autoturism Renault, s-a urcat de mai multe ori cu mașina pe trotuar, cu intenția vădită de a-i lovi. În aceste condiții, în timp ce încerca să se țină cu mâinile de capota mașinii, unul dintre bărbați a căzut în fața autoturismului, iar Andrei Plăcintă, prin manevre succesive în față și în spate, a trecut peste el, provocându-i mai multe leziuni traumatice. Anchetatorii au mai stabilit că un alt bărbat, rămas neidentificat, a folosit un pistol cu bile de cauciuc, cu care a tras mai multe proiectile asupra lui Andrei Plăcintă, pentru ca acesta să înceteze să mai fie violent.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?