Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

MTS vrea să transfere taberele către administraţiile locale


   Tabăra de la Cotești trebuie transferată către administrația locală pentru a fi modernizată cu fonduri europene, a afirmat secretarul de stat din Ministerul Tineretului și Sportului, Cristian Cosmin. Acesta s-a aflat, vineri, la Focșani și s-a întâlnit cu șefii instituțiilor din subordinea ministerului dar și cu vicepreședintele Consiliului Județean, Ionel Cel Mare. Ulterior a urmat o întâlnire cu membrii organizației Vrancea a Partidului Conservator. Unul dintre subiecte a fost realizarea descentralizării, respectiv transferul taberelor către administrațiile locale. Secretarul de stat a arătat că, în eventualitatea preluării de către administrația locală, taberele vor putea fi reabilitate și modernizate cu fondurile europene disponibile prin diverse programe de finanțare. „Ne dorim să fie preluată de administrația locală. Varianta cea mai bună este ca aceste tabere să fie date la Consiliul Județean, la autoritățile locale pentru că Ministerul nu este eligibil la depunerea de proiecte europene pentru aceste tabere”, a afirmat secretarul de stat Cristian Cosmin. Acesta a explicat că taberele nu pot fi scoase din circuitul turistic.
    O decizie referitoare la taberele din județ urmează să fie luată la nivelul administrației județene. Vicepreședintele Consiliului Județean, Ionel Cel Mare a precizat că inițial, solicitarea transmisă către MTS a fost de a prelua tabăra de la Gălăciuc. „Acum am aflat că și tabăra de la Cotești poate fi preluată. Vom discuta la Consiliul Județean să vedem dacă ne putem permite ca buget să preluăm cele două tabere. Inițial am discutat doar de tabăra de la Gălăciuc. Vom vedea dacă noi sau Consiliul Local Cotești vom prelua tabăra”, a afirmat Ionel Cel Mare.
    Un alt subiect discutat a vizat finanțarea asigurată pentru acest an. Secretarul de stat a anunțat că acțiunile referitoare la tineret vor avea un buget mai mare decât anul trecut, respectiv de 100 mii lei. În ceea ce privește sportul, bugetul este de 80 mii lei, dar cu promisiunea că vor fi alocate fonduri suplimentare la rectificarea de buget din acest an. Una dintre acțiunile prioritare pentru Direcția Județeană de Tineret și Sport din acest an va fi organizarea Galei Sportului Vrâncean, după ce ediția din 2013 nu a fost organizată pentru că nu au fost alocate fonduri suficiente. De asemenea, secretarul de stat Cristian Cosmin a arătat că o atenție specială va fi acordată Sălii Polivalente din Focșani, clădire realizată în anii ’70. „Suprafața de joc va trebui înlocuită cât de curând”, a detaliat secretarul din MTS.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?