Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Ceaţa a redus vizibilitatea și a îngreunat traficul rutier


    Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri dimineață, atenționări nowcasting Cod galben de ceață pentru mai multe județe, printre care și Vrancea. Atenționarea a vizat ceața și depunerile de chiciură. Potrivit specialiștilor, ceața a redus vizibilitatea sub 200 de metri și pe alocuri sub 50 metri, iar acest lucru a îngreunat traficul rutier.
    Întrucât este posibil ca și în zilele următoare să se semnaleze ceață, polițiștii de la Rutier le recomandă șoferilor să fie atenți la drum pentru a nu fi implicați în accidente de circulație. Pentru o călătorie sigură, polițiștii le recomandă șoferilor să adapteze viteza la condițiile meteo-rutiere, să fie atenți la tot ceea ce se întâmplă în jurul lor și să conducă preventiv.
    Polițiștii spun că indiferent dacă sunt în localități sau în afara acestora, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheață, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circule cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, având în vedere că distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare. O altă recomandare este aceea de a evita acționarea bruscă a sistemului de frânare și a mecanismului de direcție, deoarece mașina poate derapa, iar în astfel de condiții meteo trebuie folosită cu precădere frâna de motor.
    De asemenea, este necesar să se păstreze în mers o distanță suficient de mare față de vehiculele din față, pentru a putea opri în condiții de siguranță. Pe timpul zilei se folosesc luminile de întâlnire, pe toate categoriile de drumuri și a celor de ceață, în condiții de ceață densă. De asemenea, toți ocupanții autovehiculelor trebuie să folosească centura de siguranță! Un alt sfat este acela de a nu vă urca băuți la volan.
    În ceea ce-i privește pe conducătorii auto începători, ei trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiții de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă și riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. Aceștia, dacă vor opta pentru plecarea la drum, trebuie să respecte cu strictețe prevederile legale pentru conducători auto cu mai puțin de un an de practică, a căror viteză maximă admisă în afara localităților trebuie să fie cu 20 kilometri la oră mai mică.
    De asemenea, Poliția Rutieră atenționează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. Autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?