Ediția: Miercuri 17 aprilie 2024 Nr. 6606
Ediția: Miercuri 17 aprilie 2024 Nr. 6606

Şedinţă pentru adoptarea bugetului judeţului


    Plenul Consiliului Județean Vrancea se întrunește, astăzi, pentru a dezbate și supune aprobării bugetul alocat instituției prin Legea bugetului de stat pe anul 2014. Valoarea acestuia este de 221milioane de lei. Cea mai mare sumă, respectiv peste 83 milioane lei, va fi alocată Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului. Pentru susținerea proiectelor cu finanțare europeană, administrația județeană a prevăzut în buget aproximativ 95 de milioane de lei. Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi sunt 25 de proiecte de hotărâre, inițiate de președintele instituției, Marian Oprișan.
    Consilierii județeni vor decide asupra proiectelor privind: aprobarea rețelei școlare de învățământ special liceal și special postliceal din județul Vrancea, pentru anul școlar 2014-2015; emiterea Acordului de Principiu pentru participarea Consiliului Județean Vrancea în proiectul „Monitorizarea stării covoarelor asfaltice și a căilor de rulare ale podurilor/Avertizarea timpurie folosind tehnologii de inspecție avansate”; preluarea imobilului 660 situat în Focșani, județul Vrancea, compus din construcții și terenul aferent din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al județului Vrancea și în administrarea Consiliului Județean Vrancea.
    De asemenea, administrația județeană intenționează să refacă mai multe poduri situate pe drumuri județene, drept pentru care solicită plenului Consiliului aprobarea documentației tehnico-economice, a studiului de fezabilitate, studiilor de teren (hidrologic, topografic, geotehnic) și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivele de investiții „Construire pod din beton armat pe DJ 241 F peste râul Zeletin, km 12+060, sat Plăcinteni, comuna Boghești, județul Vrancea”, „Refacere și consolidare corp drum DJ 205 R, km 28+130, comuna Poiana Cristei, județul Vrancea”, „Construire pod din beton armat pe DJ 205 D peste râul Pețic, km 8+350, sat Năruja, comuna Năruja, județul Vrancea”, „Lucrări de consolidare și reabilitare a podului din beton armat peste râul Rîmna, apărare de mal și lucrări la albie, pe DJ 204 P, km 15+567, comuna Gura Caliței, județul Vrancea” și „Construire pod din beton armat pe DJ 203 H, peste râul Rîmnicu-Sărat, km 27+700, comuna Dumitrești, județul Vrancea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?