Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

„Istorie și tradiție vrânceană” la Colegiul „Gh. Asachi”


   Elevii și profesorii Colegiului Tehnic „Gh. Asachi” din Focșani marchează, în aceste zile, Unirea Principatelor Române, printr-o serie de activități educative, care readuc în atenție evenimentele de la 1859. Activitățile au debutat încă de ieri.
   Astfel, prima activitate, cea de ieri, s-a desfășurat la Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” din Focșani, profesori coordonatori fiind Nina Plopeanu și Mihaela Bacău. Manifestările continuă astăzi la Casa de Cultură „Leopoldina Bălănuță” din Focșani, unde începând cu ora 12.00 se va desfășura proiectul educațional „Istorie și tradiție vrânceană”. Profesori coordonatori sunt Nina Plopeanu, Mihaela Bacău și Adriana Oborocea.
   Ultima activitate în cadrul proiectului educațional „Istoria – cea dintâi carte a unei nații” se va desfășura chiar pe 24 ianuarie, la Muzeul Unirii din Focșani, începând cu ora 13.00. Activitatea este coordonată de profesorii Nina Plopeanu și Mihaela Bacău.
   Toate aceste proiecte se desfășoară sub genericul „Unirea din 1859 și semnificația sa istorică”, fiind coordonate de profesoara Nina Plopeanu. Activitățile cuprind momente din istoria Unirii, un moment de teatru scurt intitulat „Cuza Vodă la sfat”, în interpretarea elevilor de la clasele a X-a, dar și un program artistic cu muzică, poezie și dans, pus în scenă de elevii clasei a XI-a E. Activitățile se vor desfășura în cadrul unor proiecte educaționale aflate în derulare în anul școlar 2013-2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?