Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Expoziție de pictură și lansare de carte la Galeriile de Artă


   Consiliul Județean Vrancea, Centrul Cultural Vrancea, Uniunea Artiștilor Plastici (UAP) din România și Filiala UAP Vrancea vă  invită mâine, de la ora 17.00, la Galeriile de Artă din Focșani, la vernisajul Expoziției de pictură 10+1, Lepșa 2013. Lucrările care vor fi expuse au fost realizate în cadrul Simpozionului Național de Pictură, ediția a III-a, care s-a desfășurat în perioada 7-13 septembrie 2014, în localitatea Lepșa din județul Vrancea.
    Expoziția dedicată Zilei Micii Uniri reunește, alături de Liviu Nedelcu, 10 artiști care au participat la ediția din 2013  a Simpozionului Național de Pictură de la Lepșa. Pe simezele Galeriilor de Artă din Focșani  vor expune artiști plastici cunoscuți din țară: Felix Aftene, Ilie Bostan, Mihai Chiuaru, Gabriela Culic, Alexandru Ioan Grosu, Dragoș Pătrascu, Alexandru Rădvan, Aurel Vlad, Gheorghe Zărnescu, Tudor Zbârnea. Curatorul expoziției va fi artistul plastic Liviu Nedelcu. Expoziția va fi vernisată de criticul de artă, prof. univ. dr. Constantin Prut.
    Tot joi, la Galeriile de Artă din Focșani, în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Unirii Principatelor Române, va avea loc și lansarea primului volum al  „Dicționarului scriitoriilor vrânceni”, autor Petre Abeaboeru, editat de Centrul Cultural Vrancea, cu o prefață semnată de academicianul Eugen Simion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?