Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Directorii de școli trebuie să aibă „capacități cognitive și de leadership”. Astăzi are loc concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante

Vineri, 15 octombrie 2021, începând cu ora 09:00, candidații înscriși la concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct, sesiunea 2021, sunt așteptați la Liceul Tehnologic „G. G. Longinescu‟ Focșani, situat pe strada Mărășești, nr. 50, pentru susținerea probei scrise. Pe site-ul IȘJ Vrancea a fost publicată lista candidaților admiși, respectiv respinși la etapa de verificare a dosarelor de înscriere, astfel că din cele 170 de dosare depuse în perioada 15-26 septembrie a.c., 8 au fost respinse. Accesul candidaților în săli se face în intervalul orar 09:00-09:30. Instructajul candidaților se va face în intervalul orar 09:30-09:50. Proba scrisă se va desfășura începând cu ora 10:00 și durează maximum 120 de minute. La finalul probei scrise candidații rămân în sală în vederea participării la etapa de evaluare a testului. Candidații care nu sunt prezenți în sala de concurs la momentul deschiderii plicurilor cu subiecte, pierd dreptul de a participa la concurs‟, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul IȘJ Vrancea.

Candidații care vor să ocupe un loc de director sau director adjunct în cadrul unităților de învățământ preuniversitar de stat din Vrancea vor avea la dispoziție aproximativ 2 ore pentru a rezolva subiectele probei scrise. „În structura probei scrise, circa 60% dintre itemi vor viza capacitățile cognitive și de leadership, circa 20% competențele de management, iar restul vizează reglementările legale din bibliografia de concurs‟, potrivit reprezentanților IȘJ Vrancea.

În cazul în care unii candidați nu se vor putea prezenta la examen din cauza îmbolnăvirii cu COVID-19, Ministerul Educației a anunțat că va organiza joi, 28 octombrie 2021, o sesiune specială a probei scrise la care vor avea acces doar candidații care au transmis comisiei județene până joi, 14 octombrie 2021, ora 16:30,„o solicitare însoțită de raportul medical /decizia de carantinare, eliberate de DSP  prin care aceștia sunt plasați în izolare/carantină ca urmare a contractării virusului SARS-CoV-2 sau al contactului direct cu o persoană infectată. În cazul în care documentul de mai sus nu poate fi eliberat până la data și ora precizate, va fi transmis în intervalul 15-25 octombrie, prezentarea acestuia constituind condiție obligatorie de participare la sesiunea specială‟.

 Conform Calendarului concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat – Sesiunea 2021,„în perioada 21-27 octombrie 2021 se înregistrează opțiunile candidaților pentru unitatea la care candidează și, în funcție de opțiune, se depun documentele pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplimentare. Solicitările de desemnare a membrilor comisiilor de interviu din partea consiliilor profesorale, autorităților locale și companiilor/universităților se vor transmite joi, 28 octombrie și vineri 29 octombrie a.c., iar în perioada 1-10 noiembrie 2021, vor fi constituite comisiile pentru proba de interviu.  În perioada 15 noiembrie – 8 decembrie 2021 se desfășoară proba de interviu a concursului, în paralel cu depunerea și soluționarea contestațiilor la proba de interviu (16 noiembrie-10 decembrie 2021). În data de 13 decembrie, candidații declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ își vor exprima opțiunile, iar în 17 decembrie 2021 sunt validate rezultatele finale. În 20-22 decembrie 2021 sunt emise deciziile de numire, care se vor aplica din 10 ianuarie 2021‟.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?