Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Mai multe autovehicule au rămas blocate în zăpadă


   Conform situaá¹­iei de sâmbătă, la ora 19.00, trei drumuri naționale sunt închise pentru prevenirea unor evenimente rutiere grave sau a înzăpezirii în trafic, respectiv DN 2 N Dumbrăveni – Bogza – Caiata, DN 23 B Ciorăști-Măicănești și DN 23 A Gologanu – Ciorăști.  De asemenea, DN 2 (E85) este închis pentru tranzit către județul Buzău, o situație similară fiind înregistrată și pentru DN 23, care este închis pentru deplasări către județul Brăila. Aceste două drumuri naționale sunt practicabile pe raza județului Vrancea.
   Pe parcursul zilei de astăzi, s-au înregistrat situații punctuale când, prin intermediul numărului unic de urgență 112 s-a anunțat că autovehicule au rămas blocate în zăpadă, însă aceste situații au fost remediate în scurt timp, fie chiar de participanții la trafic, fie cu sprijinul autorităților publice locale sau al societăților care asigură deszăpezirea pe drumurile publice.
   În jurul orei 13.30, la ieșire din Vulturu spre Maluri, două autoturisme și un microbuz au rămas blocate, dar în scurt timp au reluat drumul spre destinație după ce comitetul local pentru situații de urgență a trimis un utilaj în sprijin. În total, în cele trei autovehicule se aflau aproximativ 20 persoane.
   În jurul orei 15.45, pe DN 23 A între Bordeasca și Gologanu, un autoturism în regim taxi, cu o singură persoană a rămas blocat, situația fiind remediată cu ajutorul unui utilaj de la Secția Drumuri Naționale Focșani.
   La ora 16.00, între Gologanu și Jiliște, două autoturisme cu șase persoane au fost ajutate de utilaje puse la dispoziție de societatea care asigură deszăpezirea pe drumurile județene, iar la ora 16.10, la intrare în Tătăranu dinspre Măicănești, o ambulanță SAJ care se deplasa pentru a prelua un pacient din Tătăranu a întâmpinat probleme, deoarece un autoturism derapase și bloca drumul. S-a intervenit cu mijloace puse la dispoziție de comitetul local pentru situații de urgență și personalul medical a reluat misiunea în scurt timp.
   „La nivel de județ s-au instituit restricții de circulație pentru autovehicule cu masa maximă totală autorizată de peste 7,5 tone. De asemenea, pe parcursul zilei au fost instituite filtre rutiere atât pentru fluidizarea traficului rutier, cât și pentru informarea participanților la trafic, fiind angrenați 198 polițiști și jandarmi cu 48 autospeciale. Pentru acțiunile de deszăpezire a drumurilor publice, au fost implicate 81 de utilaje, dintre care 35 pe drumurile județene și 46 pe cele naționale.În continuare, evoluția fenomenelor meteorologice manifestate este monitorizată cu maximă atenție la nivelul structurilor implicate în gestionarea situațiilor de urgență create”, a transmis locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?