Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

169 de focșăneni au fost obligați să dea înapoi ajutorul pentru căldură


   Serviciul Public Local de Asistență Socială (SPLAS) din cadrul Primăriei municipiului Focșani a efectuat anul trecut 2.766 de anchete sociale pentru verificarea veridicității datelor înscrise în cererea de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinței de la ENET. Pentru că anul trecut formularele pentru acordarea acestui ajutor se completau pe proprie răspundere, nefiind necesară anexarea unor documente care să justifice veniturile realizate de familia respectivă și stabilirea domiciliului, au fost sesizate mai multe deficiențe. În urma verificărilor realizate de inspectorii de la SPLAS, s-a propus încetarea acordării ajutorului la ENET pentru 169 de persoane, care au fost obligate să restituie ajutorul primit pe nedrept. De asemenea, a fost propusă și modificarea cuantumului ajutorului acordat pentru alte 393 de persoane, care se încadrau în alte limite de venituri. 
   Alte 547 de anchete sociale au fost realizate anul trecut pentru verificarea dosarelor pentru acordarea ajutorului pentru  încălzirea locuinței cu gaze, în acest caz fiind dispusă încetarea plăților către 50 de persoane și modificarea cuantumului ajutorului pentru 70 de persoane. Pentru cei care au depus dosare pentru a primi ajutor pentru încălzirea locuinței cu lemne au fost realizate 139 de anchete sociale.  
   Pentru sezonul 2013-2014, la sediul SPLAS au fost depuse 228 de cereri pentru subvenții pentru încălzire cu lemne și 35 de cereri pentru încălzirea cu energie electrică. 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?