Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Restricţii la cheltuielile primăriilor cu arierate


   Primăriile vrâncene cu arierate vor avea restricții la cheltuirea banilor din buget, conform noilor reguli introduse de Ministerul Finanțelor Publice de la începutul acestui an. Aceste datorii, pe care până acum primarii le rostogoleau de la o lună la alta, acumuluând dobânzi și penalități imense, vor trebui plătite imediat după salarii și contribuțiile aferente acestora. 
   Potrivit ordinului, care reglementează modul de raportare a datoriilor și contribuțiilor instituțiilor publice finanțate integral sau parțial de la bugetul de stat, instituțiile care înregistrează arierate trebuie să plătească în primul rând drepturile salariale ale angajațiilor și contribuțiile acestora, apoi arieratele, ratele de capital, dobânzile și alte costuri aferente datoriei publice. Dacă mai rămân bani, abia atunci pot achita și celelalte datorii, precum utilitățile sau cheltuielile de funcționare. 
   La nivelul județului sunt câteva primării cu arierate foarte mari înregistrate la finalul anului trecut. Conform unei situații de la Ministerul Finanțelor Publice, la sfârșitul lunii noiembrie 2013 erau arierate totale de 8,5 milioane lei înregistrate de 8 primării. Pe lista comunelor cu arierate se aflau Andreiașu-50 mii lei, Corbița-100 mii lei, Fitionești-200 mii lei, Homocea-190 mii lei, Năruja-1,51 milioane lei, Adjud-1,25 milioane lei, Panciu-4,92 milioane lei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?