Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO: INTERVIU ÎN EXCLUSIVITATE CU BZN: „Este foarte frumos să vedem că melodiile noastre au succes”


   Membrii formației olandeze BZN au fost la Focșani în noaptea de Revelion. Înainte de a urca pe scenă, ei au acordat un interviu în exclusivitate pentru „Monitorul de Vrancea”. Aceștia ne-au mărturisit că se bucură că melodiile lor sunt pe placul românilor și le-au urat tuturor un an bun. BZN este prescurtarea folosită de formația olandeză Band Zonder Naam, care semnifică „trupa fără nume”. Datorită succesului pe care l-au avut în ultima perioadă, Jan Keizer și Anny Schilder au mai adăugat un disc de platină la colecție. De-a lungul carierei, 30 de albume diferite ale trupei BZN au câștigat discul de platină, membrii formației bucurându-se de privilegiul de a primi acest premiu timp de 22 de ani consecutiv. Jan și Anny au cântat hit-uri precum „Blue Eyes, Blue Eyes”, „Dance Dance”, „Mon Amour”, „El Condor Pasa”, „Mariana” și „Che Sera”.

Reporter: Aveți câteva concerte în România în acest an și veți avea si anul viitor. Cum vi se pare România și publicul din țara noastră?
Jan Keizer:
Este foarte plăcut să venim în România de fiecare dată și să vedem cum se bucură lumea de melodiile noastre. Este frumos să ne cântăm melodiile deoarece nu am știut ce succes au acestea în România. Oamenii ne-au spus că pe vremea lui Ceaușescu nu puteau auzi melodiile noastre la radio și de aceea ne bucurăm că oamenii ne iubesc muzica.

R.: Ați început să cântați în anii ’60 și de atunci ați câștigat o mulțime de premii. Multă lume spune că vă veți retrage. Ați obosit?
J.K.:
Când cânți de foarte, foarte mulți ani, la început toți sunt motivați să cânte, este ca un fel de hobby, viața ta. După 40 de ani sunt anumiți membri ai trupei care au alte hobby-uri, care au nepoți, ceea ce este foarte frumos. Un membru al trupei a fost pilot și a preferat să zboare, să facă poze. Unui alt membru al trupei i-a plăcut să facă altceva și ne-am despărțit. Hobby-ul meu este muzica și îmi place să continui. Am întâlnit-o pe Anny și putem continua.

R.: Toată lumea spune că sunteți cea mai romantică trupă, luând în considerare hit-urile Blue Eyes și Que Sera…
J.K.:
Spuneți că suntem o trupă romantică pentru că mă uit cu dragoste la Anny? Poate că noi suntem romantici. Åžtiți melodia Que sera? Am cântat-o de ziua lui Doris (Doris Day este o foarte populară actriță americană de film, care a lansat această melodie-n.r.)… iar Anny o cântă în timpul concertelor… poate că suntem o trupă romantică…

R.: Ați încercat vinurile noastre? Sunt foarte appreciate.
J.K.:
Îmi place să beau vin, dar nu am gustat vinul românesc.
Anny Schilder: Ba da, ne-au dat vin românesc…
J.K.: Dar nu l-am gustat. Nu am avut timp.
A.S.: Mie mi-a plăcut foarte mult. Cel alb…
J.K.: Eu îl prefer pe cel roșu. 

R.: Aveți un mesaj pentru fanii voștri din Vrancea?
A.S.:
Le urăm tuturor un nou an fericit.
J.K.: Toate dorințele pe care le aveți să devină realitate. Este foarte frumos pentru un artist să fie într-o altă țară, să aibă succes. În martie ne vom întoarce în România pentru un nou concert și abia așteptăm acel moment. În această seară cântăm în Focșani și sperăm ca publicul să ne iubească. Åži noi îi iubim pe ei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?