Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO: Daruri pentru micii cititori ai bibliotecii din Șerbești


   „Dăruiește o carte și o jucărie pentru un zâmbet” este numele Campaniei pe care Carmen Dobre, președintele filialei Vrancea a Asociației Educatoarelor din România (AEDR), a inițiat-o în rândul celor aproximativ 200 de membri ai acesteia, pentru a strânge cărți și jucării destinate copiilor din Șerbești, comuna Vidra. Cele câteva sute de jucării și cărți noi adunate timp de două săptămâni au fost duse, sâmbătă, la Biblioteca privată de week-end din Șerbești, fondată și coordonată de Doina Stratton Arieș, de câțiva reprezentanți ai AEDR, împreună cu membri ai Asociației „Potpourri” Focșani, care a susținut această campanie. 
   „Atmosfera a fost caldă, simplă, încărcată de emoție, bucurie și nelipsita modestie care se păstrează din fericire în comunitățile rurale. Cred că a fost mai mult un cadou pentru noi, să-i vedem pe toți cum se bucură de daruri, cuminte, în liniște… Am pus toate jucăriile în mijlocul bibliotecii și le-am spus să își aleagă ei ce doresc, că e mai bine așa. Erau timizi, nu îndrăzneau să se apropie și cu toate îndemnurile noastre, parcă le era rușine. Au luat câte o jucărie și vroiau să se ridice, dar i-am oprit și le-am spus că toate sunt pentru ei. Să îndrăznească și să ia câte vor, și pentru frații mai mici sau mai mari de acasă sau pentru alți prieteni și copii din vecini. Și abia atunci au început să se comporte ca orice copil care se uită la toate jucăriile, răstoarnă plasa, alege ce își dorește. Cadourile nu au fost «moderne», au fost cărți și jucării de pluș, dar fericirea pe care am văzut-o pe chipul lor ne-a confirmat că nu asta a contat…”, a spus Anamaria Cătănoiu, președintele Asociației „Potpourri” Focșani. 
   La final, copiii au mulțumit reprezentanților lui Moș Crăciun cum au știut ei mai bine: cu colinde. Zece suflete de copil, cel mai mic de 6 ani, cu papion negru „de la sora mea”, și cel mai mare de 12 ani, au cântat cu mâinile adunate pe genunchi, cu ochii radiind de inocență și bucurie. „Acum ei rămân aici să pregătească colindele pentru Crăciun pe care o să le cântăm în biserică. Se trezesc la 5 dimineața pentru că la noi slujba începe la 6.30, că apoi oamenii stau fiecare în familie, la masă”, a spus Doina Stratton Arieș, coordonatoarea Bibliotecii de week-end din Șerbești.
   Această acțiune a fost inițiată în urma întâlnirii cu Doina Stratton Arieș, organizată de Direcția Județeană pentru Tineret și Sport, în parteneriat cu Asociația „Potpourri” Focșani, în cadrul proiectului „Conservarea și promovarea valorilor tradiționale locale: inițiative publice și private”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?