Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

FOTO: Leonid Carabă, jandarmul actor din Panciu, premiat cu Emblema de Onoare de ziua MAI

Ziua Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a fost sărbătorită luni, fiind organizată o ceremonie în cadrul căreia angajaţii cu merite deosebite au primit Emblema de Onoare a MAI. Printre cei premiați de ministrul de Interne s-a numărat, conform AGERPRES, și „sergent major Leonid Ionuţ Carabă (IGJR) – în luna ianuarie, a acţionat prompt împreună cu un agent de poliţie pentru stingerea incendiului care se manifesta la o locuinţă din oraşul Panciu, judeţul Vrancea. Subofiţerul a avut o contribuţie decisivă la salvarea a trei copii cu vârsta de 4, 7, respectiv 9 ani aflaţi în imobilul respectiv”.

Cu sergentul major Carabă a debutat în martie anul acesta, noua rubrică din Monitorul de Vrancea – „Poveștile oamenilor în uniformă”. Originar din Panciu, în urmă cu aproximativ doi ani și jumătate, Leonid Carabă a luat decizia să îmbrace haina militară. Vrânceanul spune că dintotdeauna a avut o slăbiciune aparte pentru uniformă, însă, din pasiune pentru Geografie, a ales ca, după absolvirea Liceului „Ioan Slavici‟ din Panciu, să se îndrepte spre Universitatea din București pentru a studia Ingineria Geologică. Cum prima dragoste nu se uită niciodată, în ianuarie 2018, Leonid Carabă s-a înscris la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni. Odată admis la Școala Militară, Leonid Carabă a renunțat la programul de Master pe care îl începuse, dedicându-și timpul carierei militare. Dornic să învețe și să acumuleze noi experiențe, Leonid Carabă a cochetat în liceu și cu actoria, fiind membru activ al Trupei de Teatru „Protha‟ din Panciu. După aproximativ un an de studiu și de pregătire în cadrul Școlii Militare de la Fălticeni, sergent major Leonid Carabă a realizat că acesta este drumul pe care vrea să-l urmeze în viață.

Numele lui Leonid Carabă a devenit cunoscut la începutul acestui an, când, împreună cu colegul său, agent de poliție Silviu Mîrza, au salvat din calea flăcărilor trei frați de 4, 7 și 9 ani din Panciu. În semn de apreciere pentru „profesionalismul, curajul și spiritul de inițiativă de care a dat dovadă în îndeplinirea exemplară a atribuțiilor de serviciu”, sergentului major Leonid Carabă i-a fost acordată o Diplomă de excelență din partea col. Adrian Babiș, inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Vrancea. În aprilie a.c., „sergent major Dudici Maria, sergent major Carabă Leonid, plutonier major Ghinea Marius și plutonier adjutant Popescu Ciprian au fost felicitați și recompensați, de către inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea, domnul colonel Flaviu Chiscop, cu diplome de merit pentru spiritul civic și implicarea de care au dat dovadă, (…) când au intervenit pentru evacuarea unor persoane și stingerea unor incendii în localitățile Sihlea, Panciu și Soveja”, după cum au precizat reprezentanții Jandarmeriei Vrancea.

Sursa foto: Facebook/Leonid Carabă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?