Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

În 2013 a scăzut numărul furturilor, omorurilor și tâlhăriilor


   Bilanțul activității Poliției Rutiere și a Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ a fost prezentat ieri, în ședința Colegiului Prefectural. Potrivit raportului, de la începutul anului și până în noiembrie, inclusiv, polițiștii de la Rutieră au intensificat activitățile pentru creșterea gradului de siguranță și prevenirea accidentelor. În acest sens, oamenii legii au organizat peste 200 de acțiuni și controale. În perioada menționată au fost aplicate peste 70 mii de amenzi, cele mai multe fiind pentru neportul centurii de siguranță. De asemenea, pentru abateri deosebit de grave au fost reținute peste 2.500 de permise, cele mai multe pentru depășirea limitei de viteză și pentru conducere sub influența alcoolului, iar aproximativ 600 de persoane sunt cercetate penal pentru infracțiuni la legea circulației.
    S-a făcut o trecere în revistă și a accidentelor de circulație produse pe raza județului Vrancea. Din 2009 și până în prezent, evoluția accidentelor grave a cunoscut o descreștere continuă. În 2013, în 11 luni, pe raza județului Vrancea au fost înregistrate 156 de accidente grave cu 46 de morți.
    În situația prezentată s-a făcut referire și la fondurile insuficiente, ceea ce a dus la restrângerea arealului de patrulare, situație care poate constitui un pericol pentru îndeplinirea obiectivului de creștere a siguranței rutiere și de reducere a numărului de accidente. De asemenea, lipsa fondurilor pentru susținerea activităților de siguranță rutieră reprezintă un alt impediment în asigurarea obiectivelor stabilite.
    În ceea ce privește activitățile pe linie de ordine publică, oamenii legii spun că s-a reușit reducerea infracționalității pe toate palierele. În primele 11 luni ale anului au fost sesizate 9.326 de infracțiuni (-846), din care 2.338 au fost prinderi în flagrant, iar infracțiuni stradale sesizate 320 (-66). Și infracțiunile de furt din locuințe au scăzut cu 141, numărul ajungând la 450. 
În raport se mai arată că a scăzut numărul sesizărilor privind infracțiunile de mare violență. Au fost sesizate 4 infracțiuni de omor (-7), 12 infracțiuni de tentativă de omor (-1), una de lovituri cauzatoare de moarte și 45 de tâlhării (-26). „Din evaluările efectuate, a mai rezultat că cetățenii din acest județ au solicitat sprijinul lucrătorilor de poliție, apelând Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgență 112, în 13.902 (-3.163) cazuri, ceea ce arată pe de o parte eficiența acestui sistem și pe de altă parte prezența activă în mijlocul cetățenilor a lucrătorilor de poliție, datorită reînființării și încadrării posturilor de poliție”, se mai arată în raportul prezentat la Prefectură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?