Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Controale în spitale, anunţate de ministrul Sănătăţii


Teoretic, de astăzi ar trebui să debuteze o serie de controale în toate spitalele vrâncene. Aceste verificări ar urma să fie realizate de inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP), până pe 15 decembrie, ministrul Sănătății fiind cel care a declarat acest lucru, ieri. Reprezentanții DSP nu au primit însă nimic oficial în acest sens. „Nu am primit nicio adresă oficială în baza căreia să facem controale. Nu putem face controale în urma unei declarații. Așteptăm o informare oficială și o tematică de control, iar noi începem imediat verificările”, spune medicul Cătălin Graur, șeful DSP Vrancea. 
Managerii de spitale nu se tem de aceste controale. „Să vină să facă control. Nu avem de ce să ne temem.Nu avem probleme, iar celelalte controale nu au fost depistate nereguli”, a afirmat medicul Gheorghe Bercea, managerul Spitalului din Adjud. „La câte controale am avut noi anul acesta, e mai mult decât binevenit încă unul. Iar dacă tot vin la noi în control, vreau să le comunic și problemele cu care ne confruntăm, poate găsim împreună soluții”, a precizat Constantin Mîndrilă (FOTO), managerul Spitalului Județean. 
Potrivit presei centrale, ministrul Sănătății Eugen Nicolăescu, a declarat, ieri, că toate spitalele din țară vor fi controlate în perioada 10-15 decembrie de inspectorii direcțiilor de sănătate publică, iar pe baza rezultatelor vor fi făcute planuri de măsuri, care vor fi prezentate în 19 decembrie, în cadrul unei videoconferințe. Ministrul a mai precizat că secretarii de stat Raed Arafat și Adrian Pană, precum și secretarul general vor coordona întreaga activitate de verificare a spitalelor, iar în perioada 16-18 decembrie vor elabora planuri de măsuri. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?