Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

GALERIE FOTO: Spectacol pentru promovarea egalităţii de şanse


   Elevii și profesorii Centrului de Educație Incluzivă „Elena Doamna” din Focșani au sărbătorit ieri „Ziua Internaá¹­ională a Persoanelor cu Dizabilităá¹­i”, în cadrul unui spectacol emoționant. Nu au lipsit prezentările power- point despre semnificația zilei, cậntecele, dansurile sau momentele artistice, toate fiind realizate în limbaj mimico-gestual pentru cei cu probleme de vorbire și auz. Evenimentul și-a dorit să promoveze mesajul „Oameni egali, drepturi egale”, avậnd drept scop conștientizarea faptului că persoanele cu dizabilități au aceleași drepturi ca toți ceilalți. 
   Cu toate că trăiesc într-o lume lipsită de sunete, elevii coordonați de preotul profesor Radu Bârsa și profesorul interpret Lonia Popescu au demonstrat că afecțiunile de care suferă nu constituie o barieră și că sunt talentați. „Măcar în această zi să încercăm să ne întoarcem privirile asupra lor și să nădăjduim că în viitorul apropiat, acești elevi vor fi considerați persoane normale. Ei au nevoie de normalitate, speranță, pasiune, multă dragoste, răbdare și toleranță din partea celor din jur”, au transmis reprezentaná¹­ii Centrului á¹¢colar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” din Focșani. 
   De altfel, prin ceea ce au făcut,elevii au demonstrat că nu trebuie să auzi o melodie pentru a putea dansa și nu este necesar să vorbești pentru a interpreta un rol într-o scenetă. Prin poezie, muzică și dans, copiii au demonstrat că talentul nu ține cont de vârstă sau dizabilitate și că pentru a face spectacol ai nevoie doar de ambiție și încredere în propriile forțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?