Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Ai mers cu talonul la Dent Excel ? Mai ai numai 4 zile ca să câştigi UN ZÂMBET DE SUTE DE MILIOANE !


   Mai aveți patru zile la dispoziție să vă înscrieți la concursul organizat de Monitorul de Vrancea și Hyperclinica Dent Excel. Premiul constă într-o  reabilitare orală complexă în valoare de până la 20.000 de lei, adică 200 de milioane lei vechi! Vorbim despre ceramică, implanturi, tratamente laser, totul pentru un zâmbet de… sute de milioane. Medicul stomatolog Mihai Nedelcu vorbește în interviul de mai jos despre importanța sănătății orale și despre multitudinea de motive pentru care dumneavoastră ar trebui să participați la acest concurs. Mai ales că toți participanții sunt câștigători, Hyperclinica DentExcel oferindu-le o reducere de 20% la serviciile clinicii pe tot parcursul lunii decembrie. Tot în acest interviu puteți afla amănunte din viața cunoscutului stomatolog Mihai Nedelcu.
    Reporter: La începutul acestei luni, Hyperclinica Dent Excel alături de Monitorul de Vrancea au demarat un concurs despre care aș vrea să ne dați mai multe amănunte.
Medicul Mihai Nedelcu: Am intenționat de mult timp să organizez acest concurs, numai că nu am avut spațiul corespunzător. Pentru că implanturile nu se pun într-o locație unde îți desfășori activitatea zilnic. Implantologia este regina stomatologiei și, astfel, nu ai cum să ignori anumite procedee de asepsie, de antisepsie și pentru succesul implantului, a integrării lui în organism, trebuie să ai o sală special amenajată pentru așa ceva. Nu se poate face oriunde și la întâmplare. De fiecare dată când operez un pacient, cu o oră înainte, avem foarte multe soluții pe care le folosim pentru a steriliza instrumentarul, aerul, pardoseala. Iar, acum, dispunem de locația perfectă. Pacientul care va câștiga acest concurs va fi evaluat din punct de vedere medical, pentru a vedea dacă mai suferă de alte afecțiuni, dacă îi pot fi inserate implanturile, i se pot face lucrări mai laborioase și dacă este apt din punct de vedere medical. Îi vom face anumite analize ale sângelui, fără de care nu intră nimeni în operație. După toate acestea, i se vor efectua procedurile stomatologice de care are nevoie. Absolut toate, protezat, implanturi. Noi sperăm că putem să îi redăm zâmbetul pe care l-a pierdut cu mulți ani în urmă. 
Rep.: Care va fi valoarea totală a intervențiilor?
M.N.: Depinde de la caz la caz, depinde de pacientul al cărui talon va fi extras. Noi vom aplica toate procedeele stomatologice de care are nevoie, până la protezare definitivă. Persoana respectivă va pleca de la noi cu dinți funcționali. Va putea mânca, va putea dormi, va putea râde. Și sper că va putea fi mai optimistă.
Rep.: Cei care doresc un zâmbet frumos și o sănătate orală perfectă, mai au patru zile la dispoziție să decupeze taloanele din Monitorul de Vrancea și să le depună la urna de la Hyperclinica Dent Excel. Care ar fi motivele pentru care ei ar trebui să facă acest lucru?
M. N.: Pentru că în afară de faptul că trebuie să aibă încredere în ei, totul vom face noi. Ei trebuie să aibă încredere în noi, pentru că noi suntem cei care îi vom ajuta și o vom face cu profesionalism. Ei trebuie să cumpere ziarul „Monitorul de Vrancea”, să completeze și să decupeze talonul și să îl depună la sediul clinicii noastre. Trebuie să fie încrezători că la Hyperclinica Dent Excel este o echipă de profesioniști și nu îi vom refuza cu nimic, indiferent de gravitatea problemei. În plus, toți cei care vor participa la acest concurs, vor avea de câștigat. În decembrie, luna cadourilor, participanții la concurs vor beneficia de o reducere de până la 20% la serviciile oferite de Hyperclinica DentExcel.
Rep.: Cât de importantă este sănătatea orală?
M. N.: Din cavitatea bucală pornesc foarte multe beneficii și neajunsuri. Mai exact, dacă ai cavitatea bucală sănătoasă, nu ai formațiuni patologice, ai toată dantura pusă la punct, atunci alimentele vor fi mestecate corespunzător, deglutiția va fi conformă, iar organismul nu va avea de suferit. Pe când, dacă ai o cavitate bucală în care găsim tartru, placă bacteriană, resturi radiculare, infecții, chisturi, granuloame, lipsa dinților, atunci pot apărea foarte, foarte multe probleme. În cazul plăcii bacteriene, găsim anumite culturi de germeni, pe care tractul salivei le duce în organism, iar ele trec în sânge și pot provoca tot felul de boli, pe care le suspectăm că ar fi de cauză dentară. De exemplu, tot în cazul pacienților cu placă bacteriană se regăsește streptococul beta hemolitic care poate afecta inima, până la infarctul miocardic. Aceste infecții sunt foarte, foarte periculoase pentru organism. Lipsa dinților duce la imposibilitatea masticației, ceea ce înseamnă că vom înghiți mai mult nemestecat, și hrana ajunsă în stomac sub această formă, îl face pe acesta să secrete mai mult acid gastric pentru a-l descompune. Asta va provoca o hiperaciditate, care la rândul ei va afecta mucoasa intestinală și așa pot apărea ulcerul, gastrita, etc. 
Rep.: Practic, sănătatea orală deficitară poate provoca diferite afecțiuni grave.
M.N. Categoric, iar pacientul care va câștiga, va reuși, prin procedurile care îi vor fi realizate, să prevină diferite afecțiuni. Materialele  pe care le utilizăm sunt de cea mai bună calitate, provenind din țări ca Germania, Franța și America, pentru care garantez. Așa că, vrâncenii au toate motivele pentru a participa la acest concurs!
Rep.: Ce ne puteți spune despre dumneavoastră?
M.N.: M-am născut în Buzău și am copilărit în Buzău și Focșani. Școala și liceul tot în Focșani, iar facultatea la Iași, la Universtitatea „Gr. T. Popa”.
Rep.: De ce ați optat pentru facultatea de stomatologie?
M.N.: Mi s-a părut o facultate frumoasă și totul în medicină este foarte logic. Vezi fericirea pe chipul omului, îți mulțumește din priviri, ceea ce te face să te simți foarte bine. Nu m-a îndrumat nimeni să aleg stomatologia. Eram la pescuit împreună cu un prieten și acolo ne-am hotărât să dăm la stomatologie. Și ne-am dus împreună. El profesează la Iași, eu în Focșani. Între timp, am făcut supraspecializarea în Implantologie, sub îndrumarea profesorului Ioan Sîrbu, și am făcut practică un an de zile la dumnealui în clinică, după care am mai făcut încă două supraspecializări în laser, laserterapie și laserchirurgie.
Rep.: Cine v-au fost mentori?
M.N. Sunt mulți, dar cel care mi-a îndrumat pașii în implantologie a fost profesorul Sîrbu Ioan, iar profesorul Burlui Vasile m-a îndrumat. Imediat după ce am absolvit facultatea, am intrat pe mâna doctorului Mihăilescu Arthur și apoi am colaborat foarte bine cu doctorița Bălănescu Liliana.
Rep.: Ce ne puteți spune despre viața personală?
M.N.: În viața personală, ca și în stomatologie, mă simt foarte împlinit. Am o soție care e tot medic stomatolog, și îmi este alături de 15 ani, cu care am trei copii, unul de 12, unul de 6 și unul de un an și jumătate. Sunt excepționali, îmi aduc numai bucurii și satisfacții, mai ales fata mare care a cochetat și cu muzica, iar la școală se descurcă foarte, foarte bine.
Rep.: Èšinând cont că aveți 15 ani de experiență în domeniu, considerați că vrâncenii au grijă de sănătatea orală?
M.N.: Nu. Trist, dar adevărat, dar nu. Dacă la început m-am confruntat cu căriuțe, extracții, de ani de zile, poate și din cauză că practic implantologia, mă întâlnesc cu cazuri extreme, foarte, foarte grave și e neplăcut să spui asta, dar vrâncenii nu au grijă de dantură. Cazurile sunt foarte grave, iar pe unii medici i-ar speria sau ar recurge la proteză. Iar în cazul protezelor s-a demonstrat că sunt criminalul numărul 1 al osului. Proteza topește osul într-un timp foarte scurt, astfel pacientul trebuie să se gândească să opteze pentru implanturi înainte ca distrucția osoasă să fie atât de mare, încât există riscul să fie refuzat, deoarece nu îi mai pot fi inserate implanturile.
Ca să nu mai zic că foarte rar, mai vin pacienți la controale periodice, de prevenție. Probabil și din cauza faptului că gradul de îndatorare al populației a crescut foarte mult și ei speră să nu îi mai doară. Pacienții trebuie să știe că în momentul în care apare durerea, nu mai trece niciodată. Ea evoluează, poate fi ameliorată, dar reapare în forme din ce în ce mai grave, iar pacientul, pe lângă faptul că se îndoapă cu antibiotice, și își distruge flora intestinală și imunitatea, nu rezolvă nimic. Astfel, ajunge tot la stomatolog, dar costurile intervențiilor sunt mult mai mari. De aceea, e bine ca pacienții să se prezinte la stomatolog, când problemele sunt într-o fază incipientă.
   Ce trebuie să faceți ca să câștigați o reabilitare orală completă, în valoare de 20 de mii de lei? E foarte simplu. Decupați și completați talonul din Monitorul de Vrancea, apoi mergeți la sediul Hyperclinicii Dent Excel din Focșani, strada Constituției nr. 36 pentru a vă înscrie la concursul care durează până pe 30 noiembrie. Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți. 
                                                                                                                                          

14 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?