Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Ţăranii din 41 de comune pot plăti impozitul pe veniturile agricole în localitatea de domiciliu


   Încă patru primării vrâncene au încheiat protocoale cu Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Vrancea pentru ca țăranii să-și poată achita impozitul pe veniturile agricole chiar în comuna de domiciliu. Au semnat acest protocol primarii localităților Golești, Homocea, Nereju și Slobozia Bradului.
   Conducerea AJFP a publicat pe pagina de internet lista modificată a celor 41 de localități vrâncene ai căror primari au încheiat deja aceste protocoale, pentru a veni în sprijinul țăranilor. Celor patru li se adaugă primăriile: Biliești, Bîrsești, Bolotești, Broșteni, Cîmpuri, Cîmpineanca, Cotești, Dumbrăveni, Dumitrești, Fitionești, Garoafa, Gugești, Jariștea, Măicănești, Mărășești, Movilița, Negrilești, Obrejița, Paltin, Păulești, Răcoasa, Reghiu, Sihlea, Slobozia-Ciorăști, Soveja, Spulber, Străoane, Suraia, Tănăsoaia, Tulnici, Valea Sării, Vidra, Vintileasca, Vârteșcoiu, Vizantea-Livezi, Vînători și Vulturu. În celelalte localități, țăranii vor trebui să vină la Focșani pentru a plăti impozitul pe veniturile din agricultură și contribuția la sănătate aferentă acestora.
   În conformitate cu prevederile ordinului Ministerului Finanțelor Publice referitor la această posibilitate, „persoanele fizice care datorează impozit și contribuții aferente veniturilor din activități agricole, precum și accesorii pentru neachitarea la scadență a acestora, pot efectua plata acestor obligații fiscale și la compartimentele de specialitate ale unității administrativ-teritoriale corespunzătoare localității în care își au domiciliul fiscal”. Singurele condiții sunt ca în localitatea respectivă să nu funcționeze o unitate fiscală, iar între primărie și Fisc să fie încheiat un protocol. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?