Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Procurorul general a cerut o analiză a numărului de dosare care se vor prescrie odată cu noile coduri penale


   Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a declarat, luni, că a solicitat o analiză la nivel național a numărului de dosare care ar urma să se prescrie odată cu intrarea în vigoare a Noului Cod Penal și a celui de Procedură Penală. „Am cerut o analiză la nivel național. Urmează să centralizăm datele și să le vedem. Colegii noștri caută să soluționeze dosarele astfel încât să nu avem foarte multe dosare care să fie soluționate prin împlinirea termenului de prescripție”, a spus Tiberiu Nițu. 
   Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticoruptie (DNA), Laura Codruța Kovesi, a anunțat, recent, că un număr de 20 de dosare penale care se află în instanță s-ar putea prescrie dacă va intra în vigoare noul Cod Penal. 
   Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a anunțat, la 29 octombrie, că la 1 februarie ar putea intra în vigoare noul Cod Penal și cel de Procedură penală. „Intenția noastră este de a intra aceste coduri (Codul Penal și Codul de Procedură Penală – n.r.) în vigoare de la 1 februarie. Am demarat un proces de pregătire pentru judecători și procurori, în așa fel încât să putem intra în vigoare de la 1 februarie cu noile coduri penale, pentru că și în această materie sunt lucruri care contribuie la un proces mai eficient soluționat în termene mai scurte. Încercăm și în felul acesta să apropiem oamenii de justiție, văzând în acest fel în justiție un instrument util societății și nu o formulă prin care se blochează mersul firesc al vieții”, a spus Cazanciuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?