Ediția: Joi 6 iunie 2024. Nr. 6643
Ediția: Joi 6 iunie 2024. Nr. 6643

GALERIE FOTO: Petrecere cu ștaif de Ziua Vârstnicilor, a membrilor CARP „Milcov” Focșani


Membri ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) „Milcov” Focșani au petrecut pe cinste ieri, cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.  Petrecerea a avut loc la Restaurantul „Unirea” din urbea noastră, iar la eveniment au participat și Ionel Cel Mare, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Vasile Balica, directorul adjunct al Casei Județene de Pensii Vrancea, Teodora Fîntînaru, directorul Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu”, precum și alți invitați, prieteni ai asociației. Fiecare participant la această sărbătoare a găsit, lângă tacâmul său de pe masa festivă, câte o crizantemă, un CD cu filmul digital realizat special pentru acest prilej și o mini-diplomă pe care scrie: „Cu ocazia zilei de 1 Octombrie, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, consiliul director vă felicită și vă mulțumește că ne sunteți aproape! Să fiți sănătoși și-mpliniți și să fie pace! La mulți ani tuturor membrilor Asociației noastre! Sandu Ploscaru și echipa CARP «Milcov»”.  Sandu Ploscaru, președintele CARP „Milcov” Focșani, a fost cel care a adresat cuvântul de bun venit, precum și urările de „La mulți ani!” și sănătate tuturor celor prezenți, după care s-a urmărit filmul digital „Anotimpurile vieții”, realizat în colaborare cu Biblioteca Județeană și „Monitorul de Vrancea”.
    Apoi, trei BiblioPovestași – Violeta Grigorică, Alexandru Tudorache și Cornelia Ploscaru – împreună cu bibliotecara Margareta Tătăruș, au încântat asistența cu câteva poezii care au smuls aplauze. Teodora Fîntînaru, directorul Bibliotecii Județene, a urat în felul ei sensibil și delicat „La mulți ani!” tuturor seniorilor și a propus spre meditație tema celui de-al cincilea anotimp. „Dacă tot ați vorbit aici despre anotimpurile vieții, oare sunt doar patru? Nu cumva mai există și anotimpul al cincilea, acela care depinde doar de noi și de care nu suntem aproape deloc conștienți? Acela al sentimentelor și al tandreții păstrate peste timp și care înseamnă victoria până la capăt?”, a spus Teodora Fîntînaru.
    Scriitorul Culiță Ușurelu, la rândul său membru al CARP „Milcov”, a transmis  colegilor săi „Arta de a trece prin viață”. „Bătrânețea nu e o nenorocire. E șansa noastră de a trăi mai mult. Iar dacă stăm să ne gândim la bucuriile bătrâneții, printre care și faptul că suntem bunici, putem spune că bătrânețea este frumoasă”, a spus Culiță Ușurelu, punctând și faptul că pentru vârstnici nu se prea face nimic în România, la ora actuală.
    Ionel Cel Mare i-a dat însă replica, adresându-se celor prezenți în dubla sa calitate: de vicepreședinte, dar și de pensionar. „Pentru că de peste cinci ani sunt și pensionar. Așa că dragi colegi, vă urez la mulți ani, sănătate și să vă dea Dumnezeu numai bine! Și oricând considerați că vă sunt de folos, ușa mea e deschisă și vă aștept cu mult drag. Mai mult, în scurt timp o să mă înscriu în CARP-ul dumneavoastră. Însă cu privire la ceea ce spunea vorbitorul de mai înainte, că cei care conduc acum nu se prea ocupă de vârstnici, îl contrazic! Se ocupă! La anul vor crește pensiile cu 5% se pare. Este puțin, spun unii. Dar atât cât este, măcar cei de acum o cresc, nu o taie așa cum au făcut alții!”, a spus Ionel Cel Mare, apoi Vasile Balica, directorul CJP Vrancea, a adresat aprecierile și urările de „La mulți ani!” și sănătate din partea instituției pe care o reprezintă.

Cupluri premiate și diplome acordate

    Un moment aparte în cadrul festivității de ieri a fost cel rezervat premierii a trei cupluri care și-au sărbătorit nunta de aur recent. Au primit flori, diplome și un mic premiu în bani Lucica și Tudorache Grigoraș, Elisabeta și Vasile Grapă și Ignat și Jenica Mirodone. Totodată, diplome aniversare din partea Federației Naționale „Omenia” din care face parte și CARP „Milcov” Focșani au fost acordate reprezentanților Bibliotecii Județene, reprezentanților „Monitorul de Vrancea” și altor persoane care s-au implicat activ în desfășurarea de activități ce au venit în sprijinul pensionarilor și persoanelor vârstnice.
    Fiecare dintre participanții la festivitatea de ieri s-a ales și cu câte un cadou, în funcție de norocul personal, la tombola organizată special pentru acest prilej. Cele mai norocoase au fost două membre CARP care au extras numerele reprezentând un robot de bucătărie și o casetă plină cu… bani!
    Bucatele gustoase, licorile alese, muzica, dansul și voia bună au făcut ca petrecerea de ieri a membrilor CARP „Milcov” Focșani să fie una de pomină, care cu siguranță nu va putea fi uitată mult prea ușor! Ei au petrecut cu adevărat o zi specială, așa cum ar trebui să fie, de fapt, fiecare zi din viața părinților și bunicilor noștri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?