Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

VIDEO și GALERIE FOTO: Paturi cu telecomandă şi băi proprii în noile saloane de la Reumatologie


    Compartimentul de Reumatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani se mută în clădirea Spitalului de Boli Infecțioase. Saloanele de la Reumatologie sunt în corpul C al clădirii, iar ambulatoriul și baza de tratament în corpul D. De acum, pacienții vor avea absolut toate condițiile necesare. La fel și cadrele medicale care își desfășoară activitatea la acest compartiment. Cu băi proprii, paturi cu telecomandă, aer condiționat, gresie și faianță peste tot, sală de așteptare în care va fi montat și un televizor, oamenii se vor simți mult mai bine decât în vechea clădire care este foarte veche și lipsită de dotările necesare. Managerul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, Constantin Mîndrilă, ne-a precizat că totul s-a realizat cu costuri minime. De altfel, găsirea unui spațiu adecvat pentru acest compartiment a fost unul dintre principalele sale obiective, încă de la învestirea în funcție.

    Bolnavii cu probleme reumatologice vor beneficia de acum de cele mai bune condiții, atunci când vor merge la spital. Compartimentul de Reumatologie al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani se mută în casă nouă, cu toate dotările necesare. Saloanele în care vor fi internați bolnavii sunt în corpul C al Spitalului de Boli Infecțioase, iar ambulatoriul și baza de tratament în codupul D al aceleiași clădiri. În total, pe secție sunt 4 saloane și trei rezerve., respectiv 20 de paturi. Proaspăt văruit și vopsit, cu paturi, saltele și lenjerii noi, dar și grupuri sanitare pentru fiecare salon în parte, compartimentul este total diferit de cel vechi. În vechea clădire, și cadrele medicale și pacienții s-au descurcat așa cum au putut, în condiții nu tocmai bune, mai ales pentru niște bolnavi. Pacienții au acum și un spațiu special amenajat pentru depozitarea bagajelor pe care îl pot închide și își pot lua cheia cu ei.
    La baza de tratament există o sală de așteptare unde pacienții stau până când sunt chemați la tratamente. Sala de kinetoterapie a fost și ea amenajată corspunzător, dar și cabinetele de unde scurte, parafină și altele. De asemenea, la ambulatoriu, care are o intrare separată cu tot cu rampă, există două cabinete medicale, două cabinete pentru masaj, pentru bărbați și femei, și cabinetul de ultrasunete.

Lucrări realizate cu costuri minime

    Managerul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, Constantin Mîndrilă ne-a precizat că lucrările au fost realizate cu costuri minime și cu forță de muncă proprie. „Încercăm de ceva timp să identificăm o locație pentru a muta Secția de Reumatologie, inclusiv baza de tratament. În scurt timp, am reușit să reamenajăm acest spațiu, în sensul că am adus mici îmbunătățiri, foarte mici, doar de circuit și de delimitare. Spațiul a fost lăsat așa cum a fost găsit. Acesta era un spațiu care nu era folosit și era permanent încălzit, dotat cu tot ce trebuie și era păcat să nu-l folosim în scopul în care trebuia să fie folosit. După ce s-a construit noul spital, era prevăzut cu o bucătărie, care era aici și care nu a funcționat niciodată. Era o sală goală  în care nu se întâmpla nimic. Întâmplător am dat de acest spațiu și atunci am spus că este păcat să nu-l folosim. Am găsit o soluție, iar acum acest spațiu este folosit așa cum trebuie, adică va funcționa în el Secția de Reumatologie. Am verificat să vedem dacă se pretează să mutăm secția și baza aici și am găsit circuitele și tot ce trebuie, iar astăzi (ieri-n.r) am reușit să o aducem la stadiul la care trebuie pentru a funcționa această secție. Au fost costuri minime pentru că am muncit cu oamenii noștri. S-a pus doar un perete din rigips, s-au pus draperii, s-a dat cu var și cu vopsea și cam atât „, a explicat managerul Spitalului Județean Focșani, Constantin Mîndrilă.

Compartimentul de Reumatologie nu mai putea funcționa în vechea locație

    În pavilionul în care a fost mutat Compartimentul de Reumatologie erau câteva saloane de la Boli Infecțioase. Odată cu decizia de a muta Reumatologia în această clădire, bolile infecțioase au fost mutate la etajele II și III, iar Reumatologia și Diabetologia sunt la etajul I. „Locația aceasta era goală. În pavilionul în care s-a mutat secția erau câteva saloane de boli infecțioase. Sus era o locație care era tot goală și atunci am mutat bolile infecțioase și am izolat total tot ce înseamnă etaj II, III și a rămas etajul I cu Reumatologia și cu Diabetologia vis-a-vis și cu baza legată de secție”, a adăugat Mîndrilă.
    Managerul a adăugat că în vechea locație nu erau condițiile necesare, dar și că aceasta prezenta risc seismic ridicat. În plus, o parte din clădire este revendicată. „Acolo nu mai putea funcționa Secția de Reumatologie pentru că nu sunt condițiile necesare și în plus, clădirea are un grad ridicat de risc seismic. În plus, această clădire sau o pare din ea este revendicată de un fost proprietar, așa că putea veni oricând să ne spună că trebuie să plecăm de acolo. Bolnavii vor fi mutați în această locație unde vor avea condițiile necesare pentru a putea face procedurile și toate tratamentele prescrise de medici. Acesta era unul dintre obiectivele mele principale. Am căutat un spațiu și am găsit”, a adăugat Mîndrilă.

Personalul și pacienții așteaptă să se mute

    Ieri, bolnavii internați în vechea locație știau că se vor muta. Ei ne-au spus că nu au condițiile necesare și că este prea aglomerat. Și personalul se bucură pentru că de acum își vor desfășura activitatea într-o clădire nouă, dotată cu tot ce le trebuie și curată.  „Am auzit că ne mută și îmi pare bine. Aici condițiile sunt mediocre. Suntem prea mulți și prea puține locuri. Așteptăm să vedem cum este în noua clădire. Sperăm să fie mai bine”, ne-a spus Ștefan Babeș, internat la Secția de Reumatologie. Pacienții și cadrele medicale se vor muta astăzi în noua locație, iar de săptămâna viitoare se vor putea face și tratamentele în Baza de Tratament.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?