Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652
Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652

Toate băncile din ţară care au cutii de valori vor fi verificate


   Toate unitățile bancare din țară care au cutii de valori sunt supuse unor verificări interne, Poliția Română recomandând revizuirea standardelor de securitate. Verificările interne, dispuse în urma reclamațiilor referitoare la dispariții de bani din cutii de valori ale unei sucursale bancare din Pitești, se fac la nivel național, în toate unitățile bancare ce au cutii de valori, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Poliție.
    Eventualele plângeri privind dispariția de bani sau bunuri vor fi înaintate Poliției, pentru a se demara anchete, au mai spus sursele citate. În același context, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), băncile și Asociația Română a Băncilor (ARB) colaborează în vederea identificării suspecților infracțiunilor de furt din casetele de valori închiriate la unele unități bancare, potrivit unui comunicat comun al IGPR și ARB, remis joi seară agenției MEDIAFAX. „Polițiștii continuă cercetările în vederea identificării și tragerii la răspundere penală a tuturor suspecților implicați. De asemenea, Inspectoratul General al Poliției Române a recomandat revizuirea standardelor de securitate ale unităților bancare, inclusiv în sensul asigurării monitorizării audio-video în spațiile în care se găsesc casetele de valori”, se mai arată în comunicat.
    IGPR și ARB mai precizează că, până la finalizarea investigațiilor, funcționarii bancari beneficiază de prezumția de nevinovăție. Miercuri după-amiază, numărul plângerilor privind cazul dispariției de bani și bunuri din cutiile de valori ale unei sucursale bancare din centrul municipiului Pitești ajunsese la 11, iar alte persoane care au casete de valori urmau să își verifice bunurile depuse la unitatea bancară. „Până acum, avem 11 reclamații. Toți cei care au venit către Poliție au reclamat că le-au dispărut sume mari de bani, cea mai mică este de peste 100.000 de euro, iar cea mai mare de 400.000 de euro. Sunt zeci de polițiști angrenați în anchetă, se lucrează continuu și sperăm să avem foarte curând rezultatele anchetei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș, comisar șef  Dănuț Dinu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?