Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Explozie și incendiu, în timpul unui exercițiu la Golești


   Mai multe locuințe din comuna Golești au luat foc, după ce mai multe elemente de muniție au explodat. Nu este vorba de o întâmplare reală, ci de un exercițiu de gestionare a unor situații de urgență.
   Potrivit scenariului, în timpul executării unor lucrări mecanizate de îndiguire a  albiei râului Milcov, un excavator a lovit accidental o mină antitanc, care era îngropată în mal. În urma impactului s-a produs o explozie, care a fost urmată de incendiu. Conform aceluiași scenariu, în urma exploziei, o persoană a decedat și a fost aruncată de suflul exploziei în albia râului, o alta a rămas blocată sub excavator, iar vegetația uscată din apropierea unor case a luat foc, existând pericolul de propagare la gospodării.
   Reprezentanții Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Golești au acționat cu o motopompă transportabilă, iar din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani s-au deplasat la locul intervenției trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o autospecială pirotehnică și o ambulanță SMURD. La fața locului, pompierii au constatat că incendiul s-a propagat cu repeziciune la două gospodării ale populației din cauza scânteilor purtate de vântul ce bătea cu putere. Pompierii militari au acționat atât pentru localizarea și lichidarea flăcărilor, cât și pentru protejarea locuințelor învecinate.
   Echipa pirotehnică a intervenit pentru cercetarea terenului, căutarea munițiilor cu ajutorul detectorului de metale, dezgroparea, identificarea, ridicarea și transportul elementelor de muniție neexplodată, iar echipa de căutare-salvare a intervenit pentru identificarea victimei și aducerea ei la mal.
   În același timp, echipajele de pe autospeciala de descarcerare și ambulanța SMURD au acționat pentru deblocarea victimei surprinse sub utilaj, acordarea primului ajutor calificat și transportul acesteia la spital. „Exercițiul s-a desfășurat, în principal, în scopul: verificării modului de organizare a cooperării între forțele participante, verificării accesibilității spre localitate și în interiorul acesteia, precum și modul de a găsi și folosi un traseu de rezervă, cât și pentru realizarea unei informări a locuitorilor comunei privind modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență”, ne-a declarat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?