Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Elevii Şcolii nr.3 învaţă despre mituri şi legende locale


   Marcela Ghiuță, profesoară la Åžcoala nr.3 din Focșani, a participat la un schimb de experiență în cadrul Parteneriatului Multilateral Comenius, intitulat „Sharing Myths And Local Legends of Europe” (Să împărtășim mituri și legende locale-n.r.). Activitatea a avut loc în localitatea Seaham din Marea Britanie, în perioada 9-13 octombrie.
   În perioada respectivă, profesoara a luat parte la ateliere de lucru, pornind de la prezentarea școlilor participante, stabilirea activităților proiectului în primul an, realizarea logo-ului proiectului, discutarea produselor finale și a modalităților de evaluare a progresului, dar și organizarea următoarelor deplasări transnaționale. Potrivit proiectului, se va crea o platformă de învățare e-learning VLE, unde atât elevii și părinții cât și profesorii vor comunica și vor descoperi informații despre miturile și legendele specifice fiecărei țări implicate în.
   Parteneriatul Multilateral Comenius intitulat „Sharing Myths And Local Legends of Europe” are o durată de 2 ani și este finanțat de Comisia Europeană cu suma de 24.000 euro, prin Programul Long Life Learning. La nivelul Åžcolii nr.3, proiectul este coordonat de profesoara de limba și literatura română Marcela Ghiuță. În proiect sunt implicate 8 școli partenere din Cipru, România, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, Franța, Grecia și Spania.
   Obiectivele urmărite sunt dezvoltarea cunoștințelor cu privire la mituri și legende, dezvoltarea identității regionale și naționale a copiilor ca parte a identității europene, îmbunătățirea competențelor digitale ale profesorilor și elevilor prin promovarea utilizării TIC în cercetarea, prezentarea și comunicarea cu partenerii. De asemenea, se urmărește promovarea schimbului de experiență și de idei în sisteme școlare diferite și curriculum, îmbunătățiri de sprijin în abordările pedagogice. „Proiectul de parteneriat internațional va aduce numeroase beneficii școlilor implicate, deschidere spre performanțele, inovațiile și dimensiunile europene în sistemul de practici educaționale, consolidarea învățării limbilor străine, progres în dezvoltarea cetățeniei active europene bazate pe înțelegere, respect și toleranță, dezvoltarea de noi metode de predare-învățare-evaluare, valorificarea creativității, imaginației și talentului elevilor, dezvoltarea atitudinii de cooperare elev-elev și profesor-elev, dezvoltarea capacității de comunicare, cunoașterea sistemului educațional din Europa, precum și introducerea dimensiunii europene la nivelul școlii”, a precizat profesoara Marcela Ghiuță.
   Următoarea acțiune de mobilitate va fi în luna februarie a anului 2014, când 6 elevi ai Școlii nr. 3 din Focșani vor merge în Spania.

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?