Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

„Cangurul Lingvist“, pregătit de start


Aproximativ o mie de elevi din Vrancea, dintre care 285 de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani, vor participa, vineri, la Concursul „Cangurul Lingvist”, care anul acesta se desfășoară în memoria lui Jean Jacque Rousseau, de la a cărui naștere se împlinesc, în 2012, 300 de ani. Con- cursul se adresează atât elevilor de gimnaziu cât și celor de liceu și se va desfășura atât pentru limba franceză cât și pentru limba spaniolă.
La nivel național și-au anunțat participarea apro-ximativ o mie de elevi, acest concurs fiind unul dintre cele mai importante de gen. Consursul va avea loc vineri, în orice școală unde sunt minim zece elevi înscriși. Profesorul organizator va înscrie copiii și va transmite prin telefon și fax informațiile către Fundația „Sigma”. Rezultatele vor veni la începutul lunii ianuarie.
Premiile puse în joc sunt importante. Astfel, elevii care vor obține cele mai bune rezultate vor fi re-compensați cu excursii în străinătate și tabere în țară. De asemenea, vor fi acordate premii constând în jocuri și broșuri, dar toți participanții se vor alege cu diplome de participare. De asemenea, concurenții cu cele mai bune rezultate la nivel de școală vor primi premii, constând în cărți.
Inspectorarea de limbă franceză, Svetlana Baciu, se numără printre profesorii care participă an de an la fomarea de subiecte pentru acest concurs. „Este un concurs de cultură generală, unde fiecare elev își poate demonstra cunoștințele și abilitățile din domeniul limbilor străine și nu numai. Este un concurs cu itemi interdisciplinari. Sunt mulți copii care participă, iar ei sunt remunerați prin cărți dicționare, tabere atât în țară cât și în Europa. În ceilalți an, pe baza participării la concurs, am avut elevi care au participat la excursii în Franța”, a precizat Zvetlana Baciu.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?