Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

GALERIE FOTO: Vrancarton Focşani, cel mai important producător zonal de ambalaje din carton şi carton ondulat


   Vrancarton a devenit în Focșani cel mai important producător zonal de ambalaje din carton și carton ondulat. Unitatea de producție a cutiilor și tuburilor din carton funcționează pe str. Anghel Saligny nr 8 . Sediul este ușor de găsit, fabrica fiind situată în zona industrială, cu cale de acces generoasă și  parcare mare. În unitatea de producție, cu o suprafață totală de aproape 2000 mp , se pot fabrica toate tipurile de cutii din carton.
   Managerul general Nicu Dragomir spune că VRANCARTON este o investiție de aproape un milion de euro.
Reporter: De ce o fabrică care produce cutii și tuburi de carton la Focșani?
Nicu Dragomir: Am pornit de la ideea că există foarte mulți producători de mase plastice în zonă, Vrancea fiind o forță cu tradiție și  recunoscută în industria de profil, ceea ce a dus în mod firesc la o creștere a consumului de tuburi din carton. Astfel am pus în funcțiune o linie care produce tuburi de carton, fiind un produs ce nu a mai fost fabricat în Vrancea.  Am profitat de oportunitatea fondurilor europene și  depus un proiect în acest sens. Fără această oportunitate nu am fi început niciodată. Este vorba de o investiție totală de aproape 1.000.000 de euro (atât producția de cutii de carton cât și tuburile de carton) din care 50% fonduri europene prin programul POS CCE Axa 1.
Rep: Credeți că există cerere  pe măsura  investiției ? 
N.D.: Sigur că da. Cu aceste tuburi ne adresăm în special producătorilor locali de folie. În prețul produsului din carton un procent foarte mare îl reprezintă costul cu transportul și de aceea cred că avem un mare avantaj financiar în fața celorlalți producători.
Rep: Cutiile de carton ?… nu este o piață așezată, saturată ?
N.D.: În Vrancea  există câțiva producători de ambalaje din carton,  dar totodată vă asigur că foarte multe dintre cutiile de carton folosite de marii producători vrânceni sunt aduse din alte județe.  De exemplu am constatat că peste 90% din cutiile din carton folosite  de producătorii autohtoni de vinuri se achiziționează din alte județe. 
   Sunt sigur că putem produce cutii cel puțin  la aceeași calitate ca și marii producători  naționali, urmând să găsim  avantajele tehnico-financiare adaptate fiecăruia dintre potențialii consumatori pentru a-i determina să devină clienții noștri. De cele mai multe ori, pentru volume de cutii mici și medii prețul pe care îl oferim este mult mai mic decât al unui producător  de ex. din Iași sau București.  În cazul volumelor mari oferim termene de plată, consultanță , flexibilitate , livrare gratuită etc.
Rep: Ce le oferiți ? Care sunt avantajele într-o piață globalizată ? 
N.D.: Clientul nostru, stăpânul nostru” este chiar filozofia acestei afaceri.  
Ca și produse și productivitate, cu tehnologia modernă pe care o deținem reușim să fabricăm toate tipurile de  cutii din carton ondulat folosite pe piață în orice cantități. Avem posibilitatea de a face cutii imprimate flexografic cu până la 4 culori , cutii casherate- acele cutii pe care se aplică o coală de tipar, cutii plastifiate – folosite în industria alimentară, cutii colectoare dimensiuni mari din carton ondulat de tip 3, 5 , 7 (carton care are în compoziție 3, 5, 7 straturi de hârtie) capsate simplu sau cu capsă dublă, cutii cu mânere , cutii cu autoformare, lădițe carton pentru legume și fructe proaspete, lădițe pentru produse refrigerate sau congelate, cutii de tip  bag-in-box de toate mărimile și formele etc. 
   Ca și servicii ne mândrim cu timp de reacție scurt, flexibilitate  și rapiditate în preluarea și onorarea comenzilor, precum și o gamă de servicii cuprinzând consultanță de specialitate în ceea ce privește forma, calitatea și eficiența unui ambalaj din carton. Nu în ultimul rând oferim transportul mărfurilor către beneficiar.
Rep: Care este produsul  cu care vă deosebiți de alți producători  locali? 
N.D.: Cutii casherate. – Cutiile casherate sunt cutii frumoase și  în același timp  reprezintă mediul perfect pentru imprimarea mesajelor promoționale ale producătorilor. Calitatea excepțională a tiparului și a finisajului cutiei pot oferi o foarte bună promovare a produselor ambalate.
   Totodată ne putem lăuda și cu imprimarea flexografică superioară, calitate a tiparului incomparabilă cu ceea ce există în zonă. Calitate ridicată a imprimării, asociată cu un preț excepțional  ne-au adus în timp foarte scurt producători de referință din județul Vrancea  dar și din județele învecinate! 
   Se spune că ambalajul vinde marfa și pot să vă asigur că ambalajele produse de noi au și vor avea o calitate și un aspect deosebit.  
   Unitatea de producție foarte modernă – garantează calitatea produselor!
Cea mai nouă și  modernă fabrică din regiune cu angajați pregătiți la standarde și tehnologii moderne de producție ne garantează nivelul calității.
   Societatea are un depozit de materii prime de dimensiuni considerabile – forță de angrenare necesară pentru a garanta continuitatea producției și magazie de materie primă, ce asigură o constantă a producției.
   Focșani, Str. Anghel Saligny nr 8 (în spate la Distrigaz ), telefon 0722.501.061, 0337.109.704.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?