Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Pelerini răniți într-un accident rutier produs la Garoafa


   11 persoane au fost rănite în urma a trei accidente de circulație produse vineri și sâmbătă pe raza județului Vrancea. Cel mai grav accident s-a produs sâmbătă seara, în apropiere de Garoafa. Un microbuz plin cu persoane care se întorceau de la Iași, unde au fost în pelerinaj la Moaștele Sfintei Parascheva, a intrat în coliziune cu un tractor. Opt persoane au fost rănite în urma coliziunii.

    Mai multe persoane din București, care se întorceau de la Iași, după ce s-au închinat la Moștele Sfintei Parascheva, au fost rănite într-un accident rutier produs sâmbătă seara pe raza județului Vrancea. Evenimentul rutier a avut loc pe DN 2 E85, la ieșirea din comuna Garoafa spre Focșani. Din primele verificări efectuate de polițiști la locul accidentului a rezultat că evenimentul, soldat cu opt victime, s-ar fi produs pe fondul nepăstrării unei distanțe corespunzătoare în mers. De altfel, o femeie care se afla în microbuz le-a spus polițiștilor că șoferul era extrem de obosit și se gândea să-i propună să o lase pe ea să conducă.
    Potrivit oamenilor legii, vinovat pentru producerea accidentului ar fi Daniil Virgiliu A., de 56 de ani, din București, care conducea microbuzul. El nu ar fi păstrat o distanță corespunzătoare în mers și a intrat în coliziune cu un tractor condus de Daniel P., din Garoafa. În urma accidentului, tractoristul și un tânăr care se afla în autovehiculul de tracțiune, au fost răniți ușor. De asemenea, cinci persoane din microbuz au suferit răni ușoare, iar o alta mai grav, având fracturi costale.
    Victimele au fost preluate de la locul accidentului de mai multe echipaje ale ambulanței și de pompierii SMURD. De asemenea, la locul accidentului a ajuns și o autospecială de lucru cu apă și spumă, pompierii intervenind pentru curățarea părții carosabile de resturile rezultate în urma accidentului. „La data de 12.10.2013, orele 21.40, pe DN 2 E85, pe raza comunei Garoafa, conducătorul unei mașini marca Ford, în vârstă de 56 de ani din București, nu a păstrat o distanță de siguranță față de un tractor care circula în același sens, intrând în coliziune cu acesta. În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a bărbatului care conducea tractorul și a unui pasager. De asemenea, alte șase persoane din mașina de București au fost rănite, cinci ușor și una grav. Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a accidentului”, a precizat subinspector Valentina Stanciu, din cadrul Serviciului Rutier. Șoferul microbuzului, dar și alți pasageri au declarat că nu știu cum le-a apărut tractorul în față.

Trafic întrerupt timp de o oră

   Polițiștii spun că nu s-a putut verifica dacă tractorul era semnalizat corespunzător, dar din discuțiile purtate cu ai lor colegi de la Postul de Poliție din Garoafa, care l-au verificat pe tractorist în urmă cu câteva zile, a reieșit că nu avea defecțiuni. Oamenii legii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs evenimentul rutier, dar și cine se face vinovat.
   La fața locului a ajuns și fratele tractoristului. Era cât pe ce să ajungă și el la spital, după ce a atins bateria tractorului și fără să-și dea seama că are acid pe mână, a dus-o la ochi. Imediat a început să-l usture ochii, iar pompierii l-au ajutat să se spele pe față. Omul și-a revenit repede și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
   Traficul pe drumul european a fost întrerupt aproximativ o oră.

A vrut să evite un pieton, dar a ajuns pe contrasens

    Alte trei persoane au fost rănite în urma a două accidente rutiere produse vineri, pe drumul european. Una dintre ele s-a ales cu răni grave, după cum spun polițiștii. „La data de 11.10.2013, ora 15.00, pe DN2 E85, în afara municipiului Focșani, Z. Cristinel Sebastian, de 35 ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea autoturismul marca Audi nu a păstrat o distanță corespunzătoare în mers față de autoturismul marca Daewoo și a intrat în coliziune cu acesta. În urma producerii accidentului a rezultat rănirea gravă a lui B. Mihai, de 61 ani, din municipiul Focșani, conducătorul autoturismului marca Daewoo. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului. Conducătorii auto nu se aflau sub influența băuturilor alcoolice”, ne-au spus polițiștii vrânceni.
    În aceeași zi, două ore mai târziu, un alt accident cu victimă s-a produs în afara comunei Golești. Polițiștii au stabilit că Gabriel B., de 44 ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism Dacia a vrut să evite un pieton angajat în traversarea neregulamentară a drumului, a frânat brusc și a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un autoturism Skoda. În urma producerii accidentului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului autoturismului Dacia și a lui Moisi S., de 37 ani, din municipiul Galați, pasager în auto Skoda. Și în acest caz cercetările continuă.
   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?