Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Sute de şoferi au fost amendaţi pentru abateri în trafic


   Peste 600 de participanți la trafic au fost amendați de polițiști, la finele săptămânii trecute. În timp ce unii șoferi au scăpat doar cu amenzi, alții, care au comis abateri mai grave, au rămas și fără permise de conducere. Potrivit comisarului șef Adrian Huzum, în week-end-ul care tocmai a trecut, la nivelul IPJ Vrancea au fost aplicate 631 de sancțiuni contravenționale pentru abateri în trafic, în valoare totală de 64.932 lei. 
   Cele mai multe dintre amenzi, respectiv 200, au fost aplicate pentru lipsa centurii de siguranță, alte 30 pentru defecțiuni tehnice, 168 pentru depășirea limitei legale de viteză, 18 amenzi le-au fost date pietonilor care au traversat străzile prin alte locuri decât cele permise, alte alte 10 bicicliștilor, 30 pentru folosirea telefonului mobil în timpul condusului  și alte 110 pentru alte abateri săvârșite în trafic. 
   În timp ce unii dintre conducătorii auto au primit doar amenzi, alții au rămas și fără permise de conducere. 24 de persoane sunt în această situație, după cum ne-au precizat polițiștii. Potrivit oamenilor legii, trei permise de conducere au fost ridicate pentru neacordare de prioritate vehiculelor, alte trei pentru neacordare de prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea drumurilor, iar nouă permise au fost suspendate pentru depășirea limitei de viteză cu peste 50 de kilometri pe oră. Oamenii legii au reținut și șase certificate de înmatriculare și au întocmit patru dosare penale. 
   Există șanse mari ca în scurt timp să intre în vigoare modificările Codului Rutier, iar atunci șoferii care nu vor fi atenți vor plăti amenzi mult mai mari decât până acum. Spre exemplu, s-a luat în calcul varianta ca șoferii care nu acordă prioritate pietonilor să aibă permisul suspendat patru luni, iar amenzile să ajungă la câteva mii de lei. De asemenea, conform proiectului, lipsa centurii de siguranță ar putea atrage sancțiuni care depășesc 1.000 lei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?